MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Ambassadepersoneel moet naar rechter’

15 juli 2011 | in Overheid | 1 Reactie

AmbassadeMinister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) adviseert het personeel van de Marokkaanse ambassade naar de rechter te stappen. De werknemers van de ambassade klagen al lange tijd over slechte arbeidsvoorwaarden. De Marokkaanse ambassadeur heeft Rosenthal toegezegd een eventueel vonnis van de rechter te respecteren, ook al is hij daar formeel niet toe verplicht meldt Novum Nieuws.

Werknemers van de ambassade en de consulaten van Marokko klagen dat ze een salaris ontvangen dat onder het Nederlandse minimumloon ligt. Ook zouden verschillende medewerkers ten onrechte zijn ontslagen, worden zieken gekort op hun salaris, wordt vakantiegeld niet uitbetaald en ontvangen werknemers niet altijd het loon dat op hun loonstrook staat.

Rosenthal vindt dat de werknemers toch het best naar de rechter kunnen stappen. Als er een vonnis is, kan zijn ministerie diplomatieke druk uitoefenen om een oplossing te bereiken. In het uiterste geval kan hij de ambassadeur ontbieden. Die heeft nu al verklaard dat hij ondanks de diplomatieke immuniteit een eventueel vonnis van de rechter zal respecteren.

Lees meer.

Er is 1 reactie

  1. ans jansen
    27 juli 2011 om 07:02 uur.

    Mag ik Uri erop attent maken dat ik als Nederlandse jarenlang bij een Ned.consulaat in het buitenland heb gewerkt zonder enige vorm van sociale voorzieningen.Géén pensioen, niets mijn salaris kwam uit Nederland,als ik op vakantie wilde moest BuZa toestemming geven.Opslag oh ja dat moest ook allemaal uit Den Haag. Uri,met 2 paspoorten één Ned.en 1 Israelisch,hypocriet!

Plaats je reactie