MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Onderhandelingen met Polisario vruchteloos

22 juli 2011 | in Politiek | Reageer

Gesprekken onder auspiciën van de Verenigde Naties over het lot van de Westelijke Sahara zijn donderdag op niets uitgelopen. Marokko en het Polisario-Front (Volksfront voor de Bevrijding van Saguía al-Hamra en Río de Oro) zijn opnieuw geen stap nader tot elkaar gekomen.

De voormalige Spaanse Sahara werd in 1975 door Marokko ingelijfd. Het Polisario-Front stelt dat het land onafhankelijk had moeten worden. Marokko wil slechts praten over autonomie. De partijen spreken elkaar opnieuw in september in de marge van de Algemene Vergadering van de VN, schrijft PZC.nl.

Er is een staakt-het-vuren sinds 1991. De VN erkennen de claims van beide partijen niet.

Plaats je reactie