MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Fatima Elatik kan nooit alleen de straat op

24 juli 2011 | in Politiek | 4 Reacties

FatimaPvdA-bestuurder Fatima Elatik gaat vrijwel nooit meer alleen de straat op vanwege de vele dreigementen aan haar adres. ‘Ik reis niet meer alleen,’ zegt de stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Oost in een gesprek met deze krant. ‘In periodes van bedreigingen doe ik niets alleen buitenshuis. Door de Kalverstraat loop ik sowieso niet meer. De paniek dat me mogelijk iets gebeurt en ik niet weg kan, doe ik mezelf niet aan.’

Fietsen doet ze ook niet; ze reist per auto. ‘Het is begonnen na de aanslagen van 11 september,’ zegt Elatik over de bedreigingen. Volgens vrienden en (oud-)collega’s heeft het een grote impact. ‘Als de bedreigingen toenemen, komt haar straatangst terug als ze alleen op pad moet.’

Na de moord op Pim Fortuyn in 2001 deed Elatik voor het eerst aangifte van bedreiging en stalking. Na de moord op Theo van Gogh was er een nieuwe piek, te herleiden tot de polemiek tussen de twee over integratie van moslims. ‘Toch was Van Gogh een schatje,” zegt Elatik. ‘Wat hij deed was kinderspel vergeleken bij wat nu gebeurt: anonieme reaguurders die massaal schelden en bedreigen vanachter hun computer.’ Bron: De Volkskrant.

Er zijn 4 reacties

 1. Joseph
  24 juli 2011 om 04:27 uur.

  Mevrouw elatik heeft ook recht op beveiliging net als wilders.
  Of hebben politicie alleen recht op beveiliging als ze extreem rechtse gedachte hebben?

 2. RIf
  26 juli 2011 om 01:48 uur.

  Die elatik kan me een worst wezen
  ze noemt van gogh een schatje
  Tfoes ga kemerti oekzin

 3. dre
  26 juli 2011 om 11:29 uur.

  Wij hebben ook recht op goede bestuurders,niet alleen baantjesjagers en geldverduisteraars van de pvda die der eigen vriendjes bevoordeeld.
  Gewoon aandachtvragerij om der muziq gefaal te verdoezelen.
  En anders betaald ze die beveiliging toch gewoon zelf,of moeten we daar ook voor opdraaien.

 4. ali
  26 juli 2011 om 05:57 uur.

  Ik kwam vorige jaar in amsterdam oost winkelen (javastraat) toevallig haar tegen groet ik haar sallam
  als respect en de bewondering voor haar taal en als marokkaanse vrouw die een goede functie bekleed, ze liep zonder iets terug te zeggen cheque weg, ik was met mijn famillie.
  Er zijn twee marokkanen die heel goede dingen gedaan in nederland=RABBAE+ DIBA toevallig groenlinks.

Plaats je reactie