MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Mounia Abbadi, het rennende voorbeeld

26 juli 2011 | in Sport | Reageer

Mounia Abbadi, een alleenstaande moeder van twee kinderen (14 en 10 jaar), is 34 jaar. Zij is een van de weinigen die hardloopt met hoofddoek. De Islam is voor deze hardloopster een leefwijze, een rode draad in haar leven. Zonder de liefde van en het vertrouwen op haar Schepper kan Mounia de rust en kracht niet vinden die zij zo belangrijk acht in haar leven. Maar hoe dichter het gesprek het einde nadert, des te duidelijker wordt het voor mij, dat ook het hardlopen een rode draad vormt in haar leven.

Mounia vertelt zelf: “Na het hardlopen, kan ik een aantal dagen de wereld aan. Ik ben vrolijker en minder vatbaar voor stress. Dagelijkse problemen doen me niet zoveel. Bovendien heeft het op psychologisch gebied een positieve werking. Ik verleg mijn grenzen, focus me erop en ben dan heel trots op mezelf als ik mijn doel weer behaald heb.”

De liefde voor sporten in het algemeen en hardlopen in het bijzonder begon al voordat zij naar de middelbare school ging: “Mijn droom als kind was om op een atletiekclub te gaan. Ik heb heel vaak bij de atletiekbaan achter het hek staan dromen en visualiseren hoe mijn overwinning zou zijn. Als het op de televisie was, zat ik aan de buis gekluisterd. Ik was ook altijd de snelste op school –zelfs sneller dan de jongens- dus dat was wel een kracht destijds. Al was ik minder lekker, op gymdagen was ik het gelukkigst en moest en zou ik naar school gaan. Toen ik 14 jaar was, besloot ik zelf te gaan hardlopen. Ik kreeg een vriendinnetje zover om met mij mee te rennen.”

Op haar zeventiende gaat Mounia naar de sportopleiding

lees het gehele artikel verder op WijBlijvenHier.nl.

Plaats je reactie