MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Proces Belgische Marokkaan opnieuw uitgesteld

05 augustus 2011 | in Maatschappij | Reageer

Het proces van Ali Aarrass, de Marokkaanse Belg die voor het hof van beroep van Salé in het Marokkaanse Rabat terechtstaat voor terroristische activiteiten, is donderdag opnieuw uitgesteld. Dat zegt de zus van Aarrass, Farida, aan persagentschap Belga. De zitting is nu gepland op 15 september.

Volgens Farida Aarrass werd de zitting donderdag opnieuw uitgesteld omdat deze keer de tolk die haar broer bijstaat op vakantie is. Ali Aarrass is het Arabisch namelijk niet machtig, schrijft MetroTime.

Ali Aarrass, die de Belgische en Marokkaanse nationaliteit heeft maar nooit in Marokko heeft gewoond, werd in april 2008 opgepakt in de Spaanse enclave Melilla omdat de Marokkaanse overheden hem beschuldigden van banden met het vermeende terreurnetwerk rond Abdelkader Belliraj. Hoewel twee Spaanse gerechtelijke onderzoeken niets bezwarends opleverden tegen de man en het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties zich daartegen verzette, leverde Spanje op 14 december 2010 de man toch aan Marokko uit. Samen met een dertigtal manifestanten protesteerde Farida Aarrass donderdagmiddag voor de Marokkaanse ambassade in Brussel tegen de hechtenis van haar broer.

Meer lezen over het proces van Ali Aarrass.

Plaats je reactie