MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ook vrouwen mogen straks gaan stemmen

17 augustus 2011 | in Marokko | 1 Reactie

De vervroegde parlementsverkiezingen in Marok­ko worden gehouden op 
25 november. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Taieb Cherkaui dinsdag laten weten tegenover het nationale persbureau MAP. De verkiezingen kunnen belangrijke gevolgen hebben voor de positie van vrouwen.

Premier Abbas al-Fassi had zondag aangekondigd dat de Marokkanen vervroegd naar de stembus moeten.

De Marokkaanse bevolking stemde vorige maand in een referendum in grote meerderheid in met hervormingen, waardoor koning Mohammed VI een deel van zijn macht kwijtraakt. Het nieuwe parlement kiest een premier, die de plaats van de koning als hoofd van de regering overneemt. Ook de volks­ver­tegenwoordiging zelf krijgt meer macht. Koning Mohammed VI blijft staatshoofd, opperbevelhebber van de strijdkrachten en leider van het islamitische geloof in Marokko.

Het staatshoofd besloot tot de veranderingen in het licht van de sociale onrust die sinds begin dit jaar heerst in veel Arabische landen. Ook in Marokko vonden afgelopen voorjaar protesten plaats, zij het op kleinere schaal en veel minder fel dan in bijvoorbeeld Tunesië en Egypte, waar betogers uiteindelijk het regime ten val brachten. De koning stelde daarop een commissie aan die met voorstellen tot democratisering moest komen

Meer is hier verder te lezen.

Er is 1 reactie

  1. Youssef
    22 augustus 2011 om 06:44 uur.

    weg met de kufr systeem

Plaats je reactie