MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Palestijnen wachten al 63 jaar voor terugkeer

01 september 2011 | in Politiek | 3 Reacties

In de zomer van 2011 trok ik naar twee Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon, nabij Tripoli en Saïda. Ik had er interviews met lokale families, vertegenwoordigers van politieke partijen en aid workers.

Inderdaad, Palestijnse vluchtelingen vind je terug op vele plaatsen ter wereld. Hun vlucht in 1948 was een rechtstreeks gevolg van een idee dat bij bepaalde naties en politieke belangengroepen leefde: de oprichting van een nieuwe staat. ‘A land without a people for a people without a land’ was de leuze.

Maar men was fout: er waren wel mensen aanwezig. En zoals typisch voor het Midden Oosten hebben zaken die heden ten dage met het blote oog zichtbaar zijn een heel lange geschiedenis.

Kijk maar naar Libanon. Sinds 1948 zijn vele Palestijnse families naar dit land gevlucht, met het idee er te gaan ‘wachten’ om naar hun huis terug te keren. Anno 2011, precies 63 jaar later, wacht men nog steeds.

Immers, artikel 11 van VN resolutie 192 erkent formeel het Recht op Terugkeer voor alle Palestijnse vluchtelingen naar hun plaats van herkomst. En dus blijven tal van Palestijnse politieke partijen de samenleving met mythes voorzien dat iedereen ooit zal kunnen terugkeren naar hun thuisland. Wachten dus. Maar 63 jaar wachten doe je natuurlijk niet in stilte, noch doe je dat in gunstige omstandigheden, althans, toch niet in Libanon

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Er zijn 3 reacties

 1. Joseph
  01 september 2011 om 09:19 uur.

  Wordt de hoogste tijd dat ze terug gaan naar hun geboortland afkomst.
  Ieder burger heeft het recht in zijn land te wonen waar zijn voor ouders hebben gewoond.

 2. kadafi
  03 september 2011 om 08:14 uur.

  laat ze naar syrie struren daar weten ze wel raad mee. onze live islamitishe broeders.

 3. xatar
  06 september 2011 om 11:49 uur.

  Hamas Hamas Hamas sjeik yassin (R.A)

Plaats je reactie