MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Uitkeringen Nederlanders in Marokko fors omlaag

06 september 2011 | in Economie | 5 Reacties

Nederlandse uitkeringstrekkers in onder meer Marokko en Turkije worden volgend jaar gekort, meldt De Telegraaf. Minister Kamp van Sociale Zaken stuurde maandag een brief naar de Tweede Kamer waarin hij de plannen ontvouwt. De maatregelen gaan gelden voor mensen met een Nederlandse uitkering die buiten de EU wonen. Kamp past de uitkeringen aan het kostenniveau van het woonland aan.

Uitkeringen die vanaf 1 juli 2012 worden gekort zijn de kinderbijslag, de nabestaandenuitkering en de werkhervattingsregeling. Het kindgebonden budget wordt pas in 2013 aangepast. Met name weduwen en weduwnaars in Marokko en Turkije gaan er fors op achteruit en ontvangen vanaf juli volgend jaar 5600 euro minder, schrijft de WereldOmroep.

Er zijn 5 reacties

 1. de marokkaan
  06 september 2011 om 11:12 uur.

  dit is toch wel een harde steek in de rug mensen die met een oprot premie daar wonen en niet de recht hebben om terug te keren laten ze gewoon nu in de koud staan met een hongerloontje, tegenwoordig is alles duurder geworden in marokko, die mensen zijn met het idee naar marokko gegaan om goed te leven van hun oprot premie maarja zo zie je maar weer, nooit vertrouwen op wat hun zeggen en altijd rekening mee houden dat je genaaid kan worden dus zekerheid voor jezelf bieden en niet snel beslissingen maken !

 2. Joseph
  06 september 2011 om 02:32 uur.

  Triest??

 3. Mo
  08 september 2011 om 05:15 uur.

  Niet meer dan normaal. Uitkering gewoon afstemmen op uitgavenniveau in het thuisland. Niet zeuren. Wij als hardwerkende mensen een beetje een rijk leventje financieren voor collegamocros die weer terug zijn gegaan.

  En ja, ik ben ook Mocro maar werk gewoon hard voor mijn centen.

  Tfoe!

 4. oke
  10 september 2011 om 03:53 uur.

  ze moeten onderzoeken wie vermogen heeft en die uitkering stop zetten, mensen die niks hebben die juist hun uitkering verhogen

  er zijn gasten die een vermogen hebben ( onroerend goed) boven een miljard euro desondanks vangen ze mij belasting centen en ik kan niet normaal ieder jaar op vakantie.

  Dan is het gewoon eerlijk
  Heeft niks met jaloezie te maken maar gewoon met rechtvaardigheid omdat het systeem zo eenmaal.

  Maar als die mensen zo oprecht zijn en gewoon goede en eerlijke moslims waren die geen harem willen dan geven ze het zelf op.
  Maar helaas de praktijd leert ons wat anders

 5. said
  12 september 2011 om 08:38 uur.

  het leven in marokko is juist duurder geworden dan hier,in marokko kom je niet meer rond met 1300 euro

Plaats je reactie