MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moeders krijgen schuld taalproblemen

07 september 2011 | in Carriere | Reageer

De taalproblemen van Marokkaanse Berberkinderen zijn de schuld van de laaggeletterde moeder. Meestal wordt het probleem afgeschoven op het feit dat thuis een andere taal wordt gesproken dan op school. Dit is echter onterecht. Dat concludeert taalkundige Mohammadi Laghzaoui in het onderzoek waar hij vrijdag in Tilburg op promoveert.

“Moeders die hoogopgeleid en hooggeletterd zijn, gebruiken thuis meer abstracte taal. Hun kinderen nemen dat over”, aldus Laghzaoui. Volgens hem is juist het taalniveau van de moeder belangrijk, omdat die de grootste rol speelt in de opvoeding. Laaggeletterde moeders kunnen hun kinderen overigens wel stimuleren in hun taalontwikkeling, door hen met boeken in aanraking te brengen.

Laghzaoui, zelf ook een Marokkaanse Berber, volgde een aantal kinderen drie jaar lang, van hun derde tot hun zesde, en keek hierbij naar hun taalontwikkeling, meldt De Telegraaf.

Het verwerven van abstracte taal is belangrijk, omdat kinderen anders al vroeg een achterstand oplopen die hun hun verdere schoolloopbaan parten zal spelen.

Plaats je reactie