MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moskee komt in actie voor jongeren

09 september 2011 | in Marokko | Reageer

Groepjes Marokkaanse jongeren die een opleiding volgen of werken gaan ’s avonds in Amsterdam-Slotervaart de straat op om rondhangende jeugd aan te spreken. Het is een van de projecten die de El Ouma moskee aan het August Allebéplein inzet om, naar eigen zeggen, over anderhalf jaar een overlastvrije wijk te hebben.

“Ongeveer dertig jongeren doen hier vrijwillig aan mee in het belang van de samenleving”, zegt Abdelilah Elamrani, imam van de moskee in de wijk Overtoomse Veld. Door met de jeugd op straat te praten, hen het goede voorbeeld te geven en positieve aandacht te schenken, stelt hij dat er over anderhalf jaar geen jeugdoverlast meer is. Subsidie wil Elamrani er niet voor. Of het een alternatief is voor de straatcoaches die op termijn verdwijnen omdat de stad de stekker uit de 8-tot-8-aanpak van risicojongeren heeft getrokken? “Dat wil ik niet zeggen.”

Dit jaar tijdens de ramadan is de moskee er al mee begonnen. 26 ‘voorbeeldjongeren’ waren ’s avonds en ’s nachts zichtbaar in de wijk om de veiligheid en rust te bewaken. Omdat de ramadan dit jaar in de schoolvakantie viel en het avondgebed in de nachtelijke uurtjes, werd extra (geluids-) overlast verwacht. De moskeeën in Nieuw-West namen samen met het stadsdeel en de politie maatregelen om dit te voorkomen

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie