MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Winnaars verborgen verhalen Arabische lente

13 september 2011 | in Marokko | Reageer

Huna Amsterdam, de Arabischtalige redactie van Radio Nederland Wereldomroep, heeft op 9 september tijdens het Arab Film Festival Rotterdam de prijswinnaar bekend gemaakt van de videowedstrijd over de Arabische Lente.

De Egyptenaar Islam Belal Saad El Borlsy wint met zijn korte film ‘De Vonk’.

De tweede prijs is voor Nabil Bakani uit Marokko voor zijn film ‘De lente van waardigheid en repressie’. De film toont de gewelddadige interventies die de veiligheidsdiensten en politie uitvoeren op burgers in Marokko. De regisseur rekent af met de hardnekkige mythe dat de Marokkaanse overheid geen geweld zou hebben gebruikt in de demonstraties.

De Arabische redactie van de Wereldomroep is samen met het Arab Film Festival Rotterdam op zoek gegaan naar verborgen verhalen achter de Arabische Lente. De organisatie ontving 33 inzendingen uit onder meer Egypte, Marokko, Jemen, Jordanië en Bahrein. In de korte films die ingestuurd werden vóelt de kijker wat de demonstranten dreef tot hun rebellie.

De winnende film ‘De Vonk’, gaat over het leven van een jonge afgestudeerde Egyptenaar die hoopt op een baan en een succesvolle toekomst. De realiteit is anders; Intimidaties door de Mukhabarat, de geheime dienst, een mislukt liefdesleven en vernederende afwijzingen door corrupte werkgevers.

De film ‘Ramy’ van Ahmed Rahal uit Egypte is als publiekswinnaar gekozen.

Plaats je reactie