MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Mokhtar wil net als Afellay spelen bij wereldclub

17 september 2011 | in Sport | Reageer

‘Als je ooit verhuurd mag worden, bel me dan’, zei Ernest Faber toen hij eenmaal aan het roer stond bij FC Eindhoven. Youness Mokhtar (20) vond dat een goed idee. Toen de PSV’er in het begin van dit seizoen te horen kreeg dat hij niet voorkwam in de plannen van oefenmeester Fred Rutten, was een telefoontje naar de assistent-bondscoach van het Nederlands elftal dan ook zo gepleegd.

Ogenschijnlijk volkomen op zijn gemak, maar van binnen toch een tikkeltje nerveus slenterde Mokhtar ruim anderhalve week geleden naar de ingang van het Jan Louwers Stadion voor zijn eerste training bij FC Eindhoven. Hij mag dan nu wel bij een andere club spelen, toch weet de aanvaller veel van de stad waarin hij voetbalt. Mokhtar is een exponent van de jeugdopleiding van PSV en woont bovendien in een appartementje in de stad. “Maar ik was zo gewend om naar trainingscomplex De Herdgang te rijden, dat ik toch wel even moest wennen dat ik nu ergens anders moest zijn”, vertelt de Marokkaanse speler tegenover Voetbal Centraal.

Als klein jochie trapte Mokhtar de bal tot vervelends toe tegen de muren van de Utrechtse wijk Overvecht. Hij ging voetballen voor amateurclub EDO, trok op zijn zesde naar Elinkwijk en werd op zijn achtste al gescout door PSV. Hij kwam binnen bij de D’tjes en werkte zich op tot de A-jeugd. Na twee seizoenen bij het tweede elftal te hebben gespeeld, was de jongeling naar eigen zeggen wel klaar voor het grote werk. “Ik speelde lekker in de oefenduels van het eerste en deed goed mee op de training. Daarom hoopte ik aan het begin van dit jaar dat trainer Fred Rutten me voor de leeuwen wilde gooien, maar dat gebeurde niet. Toen ik moest kiezen tussen blijven spelen bij Jong PSV en verhuurd worden, was de keuze niet zo moeilijk. Ik denk wel dat ik mee had gekund in het eerste. Niet dat ik een vaste waarde zou zijn, maar op wat speelminuten had ik wel gerekend.”

Speelminuten hoopt Mokhtar nu te maken bij FC Eindhoven, de huidige lijstaanvoerder van de Jupiler League

Het gehele interview is hier verder te lezen.

Plaats je reactie