MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Yehya Kaddouri: ex-Jihadist die graag dronk

19 september 2011 | in Marokko | 13 Reacties

Yehya Kaddouri (24) deradicaliseerde in de jeugdgevangenis en schreef er een boek over. ‘Zou ik sadistisch kunnen zijn dan?’

Ben jij ooit echt gevaarlijk geweest?
‘Ja, dat zeker wel. Toen ik in 2004 werd opgepakt. Toen ik een aanslag wilde plegen op de Israeëlische ambassade.’

Zo’n aanslag moet ook nog lukken he`?
‘Inderdaad. Maar aan mijn intentie heb ik geen twijfel.’

Dus het was terecht dat je werd opgepakt.
‘Het was logisch. Maar vanuit jezelf denk je aan al die jaren dat je vastzat en denk je: laat me lekker.’

Voor een jihadist hield je je niet erg aan de islamitische regels. Je dronk, je ging uit.
‘Ik bad wel vijf keer per dag. Die andere dingen praatte ik een beetje goed voor mezelf. Ik was ook nog tiener. Het was natuurlijk hypocriet: als we het erover hadden dat de sharia moest worden ingevoerd in Afghanistan, wist ik dat ik de eerste zou zijn die zou worden bestraft.’

Had je het wel gedurfd, die bomaanslag?
‘Ik zeg het eerlijk: ik denk het wel. Het is dan makkelijk omdat joden geen mensen meer voor je zijn.’

Yehya Kaddouri spreekt met het accent van de straat, met een heel klein beetje Zeeuwse tongval er nog in. In de gevangenis las hij De vliegeraar van Khaled Hosseini en besloot hij een boek te schrijven. ‘Toen ik vrijkwam had ik een stapel handgeschreven papieren. Ik las op internet dat je dat niet kon inleveren. Dus toen ben ik het gaan uittypen en heb ik het gewoon naar de uitgeverij gestuurd. Al na een paar dagen lieten ze weten dat het ze was opgevallen.’

In Lach met de duivel. Autobiografie van een ‘rotte-appel’-Marokkaan beschrijft hij hoe hij naar de aanslagen van 11 september 2001 keek

Het gehele interview is hier verder te lezen.

Er zijn 13 reacties

 1. Mokerbeest
  19 september 2011 om 10:44 uur.

  Wollaah ik ga het boek kopen, Kankervet eindeljik boek van een Marokkaan.
  Interesseert me niet al was hij Osama bin Laden, ik wil weten wat er was

 2. Rachid
  19 september 2011 om 08:11 uur.

  sukkel

 3. oke
  20 september 2011 om 04:16 uur.

  kan jij lezen dan?
  gezien jou reactie? en taalgebruik

 4. Yassin
  20 september 2011 om 08:51 uur.

  Toen hij bij pauw en witteman verscheen… Ik schaamde in zijn plaats, Dommer dan deze gast kun je niet zijn. zhema hij is nu bekeerd van zijn radicale ideen door tafelvoetballen met paar inmates. lolz

  Noemde binladen poep.. Jij bent hier de zakstront

 5. Balhaar
  21 september 2011 om 09:36 uur.

  Hij deed het goed hoor,
  wat had jij dan willen zeggen Yassin in zijn plek ?

  Osama bin laden is goed en je moet voor radicaal denken ?
  Wat een idioot ben jij, misgunner omdat hij doekoes verdient en jij niks.
  Bin Laden is ook poep, trouwens een dood hoopje poep.

 6. Yassin
  23 september 2011 om 01:07 uur.

  Ser kowed a balhaar. Iedereen bij dat programma lachte hem uit…
  Doekoe?,, Welke geld niemand gaat die prutse boekje van hem kopen was ongeveer 30 bladzijde dik.haha

  Binladen was meer mans dan jij ooit zult zijn. shitface loser

 7. Balhaar
  24 september 2011 om 12:33 uur.

  Hahaha kaaaankerjaloers ben jij op Yehya !
  Die boek is 200 blz of meer dus wat praat je a balhaarr, alleen kanker misgunmarokkane net als jij haten op hem maar iedereen vindt het gewoon tof.

  Die boek zit propvol met bajesverhalen, je weet niet eens waar het over gaat dus kankerop junkie, die boek is wollah ziek ik heb al deel gelezen dat ie in de bajes zit. Is goed dat hij afstand neemt van die oude gedoe toch, jij bent echt dom, had hij dan moeten zeggen dat iedereen op Joden moet schieten ?

  Jij bent facking dom, zelfs als hij dat denkt kan hij dat niet zegge dan gaat niemand toch lezen ? Nu gaaan die hollanders leze en wete ze wat in die bajesssee gebeurt allemaal gekkeee shit

 8. Fara
  08 oktober 2011 om 07:58 uur.

  ik wil zijn vrouw worden..

 9. didi
  30 oktober 2011 om 06:16 uur.

  fara, ik moest echt lachen om je opmerking, ik had precies de zelfde gedachten, ik begrijp je volkomen en je zei het erg mooi

 10. waarheid
  17 januari 2012 om 08:05 uur.

  Mensen het is te erg voor worden dat er zo,n een gast verschijnt, geen waarde totaal niet… hij gelooft nog dat hij het ver gaat schieten met zijn setanische boek.

  kijk alleen naar het simbool (teken) dat in zijn boek staat, de sataan groet ik wil graag hiermee iedereen wakker schudden en laten beseffen dat ze niet zo maar en marokkaan op tv laten verschijnen als het niet in hun voordeel is, en dat hij osama bin laden poep noemt zegt al heel veel over hem….. osama bin laden is slecht een illusie om de nieuwe werld orde te bewerkstelligen, en de aanslagen zijn gepleegt zodat de plannen van 300 jaar geleden die zijn beschreven uit te voeren!!!! ik hoop dat ik jullie hiermee kan overtuigen om niet in die larie koek verhalen te geloven dat osama bin laden achter die aanslagen zit…. (wat betreft islaam) de islaam zal nooit achter die aanslagen staan. dus als zij ons komen verkopen dat er mogelijk jongren zijn die dat willen doen geloof er niet in…. onderzoek wie daadwerkelijk wanorde creeierd en verdef zaait…. ik laat het aan jullie over… maar dit is slechts een boodschap van meneer de waarheid…..

  ik zie jullie reactie graag tegemoet.

 11. mo
  26 april 2012 om 09:04 uur.

  @waarheid je hebt zwaar gelijk!

 12. yehyah kaddouri
  12 juni 2014 om 01:42 uur.

  Duidelijk is dit yehyah zelf die mooie reacties schrijft over zichzelf…. doe normaal ofzo de moslimcommunity mag jouw hoofd niet, de enige fans die jij hebt zijn hollanders! Je noemt jezelf een jihadist terwijl je pas 17 was?!? Je was een slachtoffer van een justitiele dwaling die aan stockholm syndroom lijdt of een marokkaanse jood die gewoon een en al een barstende leugenaar is. Dat kan wel omdat je afgestudeert bent op de universiteit en toch best wel intelligenter overkomt dan de gemiddelde marokkaan(sorry guys) Hoeveel mensen schrijven op het internet bedreigingen naar die twee homoseksuelen (ayaan hirsi ali en gerrit wilders) en er gebeurt niks met hun, hm? En elke marokkaan die hem goed vindt is óf Yehyah zelf óf een schaap. Niet een halal schaapje maar gewoon de haramste schaapje ooit! Ik ga zeker een betoog over jou schrijven meneertje. P.S doe ons een plezier en als je serieuzer genomen wilt worden doe die achterlijke pet af. Niemand boeit waar jij die nepgucci pet hebt gehaald in de haagse marrekt.
  Mvg yehyah kaddouri zonder kapitalen.

 13. YEHUDI IZAN
  13 januari 2015 om 12:46 uur.

  Ga ga treintje naar roostiet nemen á gará.

Plaats je reactie