MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Wereldbevolking wil Palestina

20 september 2011 | in Politiek | 2 Reacties

Er zijn wereldwijd meer voorstanders van de erkenning van de Palestijnse staat dan tegenstanders. Dat blijkt uit een enquête van BBC World News.

De poll werd gehouden onder 20.446 burgers uit 19 landen. In negen landen is er een absolute meerderheid van de burgers die de erkenning van Palestina als staat ondersteunen. In de andere landen zijn er meer voorstanders dan tegenstanders.

De Arabische landen zijn het meest geneigd om de Palestijnse staat te erkennen. In buurland Egypte is 90% voor en 9% is tegen. Maar, ook in de Verenigde Staten (45% voor, 9% tegen) zijn er meer mensen die voor de erkenning zijn, schrijft PowNed.

“Als burgers een stem zouden hebben bij de VN, dan zou Palestina de officiële VN-erkenning ontvangen. Echter, veel mensen hebben geen mening of zijn tegen, waardoor de binnenlandse politieke gevolgen waarschijnlijk uit zullen blijven als hun regeringen ervoor kiezen om tegen te stemmen.” aldus Doug Miller van onderzoeksbureau van GlobeScan.

Er zijn 2 reacties

 1. bert
  22 september 2011 om 09:34 uur.

  Ik weet niet wie de BBC geïnterviewd heeft, maar wie echt voor vrede, op lange termijn, in het midden oosten is doet er goed aan een palestijnse staat af te wijzen. Een staat geregeerd door terroristische groeperingen, die terrrorisme altijd als middel hanteerden, lijkt me duidelijk een slechte zaak.

 2. karim
  23 september 2011 om 04:26 uur.

  Bert,

  het zijn geen terroristen, maar vrijheidstrijders. De palastijnen willen vrij zijn net zoals jij en ik. Hoeveel waarde heeft jou leven nog als je, je levenlang gevangen zit en vernederd wordt? De angst is niet voor een verslechtering in het midden-oosten, maar wel voor de vrede in die regio. Het westen verdient miljarden aan verkoop van wapens/ onderdelen zolang er geen vrede is. Aan wie moeten ze dat tuig slijten als de arabieren en de joden door 1 duur kunnen? Check dit eens
  http://www.unidir.org/pdf/activites/pdf3-act465.pdf

Plaats je reactie