MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Politie New York bespioneerde Marokkanen

23 september 2011 | in Maatschappij | Reageer

De politie in New York (NYPD) heeft Amerikaanse burgers bespied en onderzocht op basis van etniciteit. De mensen die in de gaten werden gehouden werden niet verdacht van enig specifiek misdrijf. Dat blijkt uit documenten in handen van persbureau AP.

In de documenten wordt gerept over een geheim project, het Marokkaans Initiatief. Undercover-agenten namen foto’s van restaurants met een Marokkaanse clientèle. Van mensen met een Marokkaanse achtergrond werd bijgehouden waar ze winkelden, aten en baden. Uit de documenten bleek verder dat de politie van plan was dezelfde werkwijze toe te passen op mensen met een andere etniciteit.

De verzamelde informatie werd opgeslagen op computers van de NYPD zodat als er ooit een tip binnenkwam over een Marokkaanse terrorist, de politie informatie over alle Marokkaanse inwoners van New York binnen handbereik had.

De programma’s begonnen, met hulp van de CIA, ten tijde van het presidentschap van George W. Bush en zijn ook na diens presidentschap, met de impliciete steun van de regering van president Barack Obama, doorgegaan. De Amerikaanse regering heeft tot dusver vragen over de kwestie vermeden. Het is onduidelijk of burgemeester Michael Bloomberg er bij betrokken was. Ook hij weigert vragen over de projecten te beantwoorden.

Persbureau AP onthulde eerder al geheime operaties die gericht waren op het in kaart brengen van de moslimgemeenschap in New York. Het Marokkaans Initiatief was een van deze operaties

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Plaats je reactie