MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Cabaret in Arabisch en Berbers ‘is discriminatie’

14 oktober 2011 | in Amusement | 1 Reactie

Cabaret in het Arabisch en Berbers in een gebusidieerd theater. Dat kan niet, vindt de VVD in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West.

Zeg niet dat de Nederlands-Marokkaanse cabaretiers van tevoren niet hebben gewaarschuwd. Op flyers en in promotiefilmpjes zeggen ze het heel duidelijk: deze voorstelling is in het Arabisch en Berbers. ‘Dat schiet bij mij in het verkeerde keelgat’, zegt VVD-fractievoorzitter Michèl Tromp van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. Daar treden de cabaretiers, die zichzelf de IsLama’s noemen, komende zondag op in theater De Meervaart. Hij vindt dat Nederlanders die geen Arabisch en Berbers spreken, worden gediscrimineerd.

‘Als ze in Boom Chicago zouden optreden, had ik er niet zo’n moeite mee. Maar naar dit theater gaat overheidsgeld’, zegt Tromp, die schriftelijke vragen stelde over het optreden. Als er vertalingen waren, zou hij er trouwens ook minder problemen mee hebben. ‘Zorg voor boventitelingen. Voorstellingen moeten voor iedereen toegankelijk zijn.’

Rachid Larouz is een van de vijf cabaretiers van De IsLama’s en initiatiefnemer. ‘Ik moest keihard lachen toen ik hoorde over de reactie van deze VVD’er’, zegt Larouz

Meer is hier verder te lezen.

Er is 1 reactie

  1. mbark
    15 oktober 2011 om 01:27 uur.

    Het is ook nooit goed wat de marokkanen doen.

Plaats je reactie