MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko weigert Noord-Ierse aardappelen

20 oktober 2011 | in Economie | Reageer

Vertegenwoordigers van de Noord-Ierse DARD (Department of Agriculture and Rural Development) moeten voor een comité verschijnen om uit te leggen waarom 1.000 ton Co Down aardappelen die bestemd waren voor de Marokkaanse markt vernietigd moesten worden.

De Noord-Ierse aardappelen waren afgewezen omdat ze besmet zouden zijn geweest met zilverschurft, zo zeiden Marokkaanse gezondheidsofficieren. Nederlandse, Franse en Schotse aardappelen werden ook geweigerd. In Ierland klonk verbazing over de “besmetting”, omdat er geen sprake van leek te zijn toen de aardappelen het land verlieten. Ook de Ierse overheidsinspectie had de aardappelen goedgekeurd, meldt AGF.nl.

Na het weigeren van de aardappelen, meldden de producenten aan de Marokkanen dat ze de aardappelen terug moesten sturen of moesten betalen voor het vernietigen er van. Er werd gekozen voor het laatste, wat ongeveer 17.000 Pond koste, maar de uiteindelijke verliezen die de producenten maken, is rond de 500.000 Pond.

Het incident wordt door het comité als gênant ervaren en mag zeker niet weer gebeuren, zo stelt comité voorzitter Paul Frew. Noord Ierland exporteert aardappelen naar veel verschillende landen en dit incident kan erg nadelige gevolgen hebben voor de locale telers.

Plaats je reactie