MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vluchtelingen bereiken zwemmend Ceuta

23 oktober 2011 | in Overheid | Reageer

Een groep van 65 Afrikaanse vluchtelingen heeft vanuit Marokko zwemmend Spaans gebied bereikt. De Spaanse politie deelde mee dat de Afrikanen vanop Marokkaans grondgebied rond een landtong naar een strand in de Noord-Afrikaanse Spaanse enclave Ceuta zijn gezwommen. Ze vormen de tot nog toe grootste groep vluchtelingen die op een dag over zee in de tot Spanje behorende stad raakte, schrijft Knack.be.

Twintig andere Afrikanen werden door de Marokkaanse politie opgepakt. De Spaanse autoriteiten wijzen er op dat sinds het begin van het jaar minstens 14 dergelijke massale zwempogingen naar Ceuta hebben plaatsgevonden. Maar nooit eerder hebben zoveel Afrikanen tegelijkertijd de stad bereikt. Ceuta (76.000 inwoners) ligt aan de Noord-Afrikaanse kust tegenover Gibraltar. Verstevigde constructies scheiden het stadsgebied van Marokkaans territorium. De toestroom van Afrikaanse vluchtelingen naar Spanje is de laatste tijd sterk gedaald. De oorzaak is vooral de hoge werkloosheidsgraad in Spanje.

Plaats je reactie