MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen betogen massaal tegen verkiezingen

24 oktober 2011 | in Marokko | 5 Reacties

Duizenden Marokkanen zijn zondag de straat opgegaan. Ze riepen op tot een boycot van de parlementsverkiezingen op 25 november. Die brengen volgens de demonstranten geen echte verandering. In de hoofdstad Rabat sloegen oproeragenten met knuppels in op betogers. Voor het parlementsgebouw waren ongeveer 3000 mensen samengekomen.

In de grootste stad van het land, Casablanca, gingen ongeveer 8000 mensen de straat op. Ook in steden als Fez en Tanger waren manifestaties.

”Het is duidelijk dat de verkiezingen dezelfde personen aan de macht brengen die de welvaart van het land al jaren plunderen en de toekomst van de Marokkanen gijzelen’’, zei activist Omar Radi volgens NU.nl.

De vervroegde parlementsverkiezingen waren in augustus uitgeschreven. Het nieuwe parlement moet onder meer een premier kiezen, die de plaats van koning Mohammed VI als hoofd van de regering overneemt.

Ook de volksvertegenwoordiging zelf krijgt straks meer macht. Met die hervormingen wil Marokko opstanden als in Tunesië, Egypte en Libië voorkomen.

Er zijn 5 reacties

 1. tarik
  24 oktober 2011 om 09:03 uur.

  kanker now eens op met die 20 fev ze roepen op tot boycot maar ze worden geneert dus gaan ze maar weer op straat hun zijn gewoon polizario meer niet mut hun boycot van mij mogen die 20 fev dood het is zeer erg duidlijk dat hun polizario zijn 11000 waar van 3000 in rabat van de 36 mil omg wat veel zeg ja wat masaal zeg idd dat noem je echt masaal echt veel…

  MAAR NIET HEUS

  het zijn ook de grootste aanstellers ter wereld de police slaat hun nog niet en ze sreeuwen alof ze klaar komen of zo alof er a bom is ontploft stelletje aanstellers aandacht zoekers

 2. el magrebie
  25 oktober 2011 om 10:29 uur.

  afkomstig van http://www.bladna.nl

  Koning Mohammed VI woedend
  25 oktober 2011
  Koning Mohammed VI woedend

  Koning Mohammed VI was woedend tijdens de laatste ministerraad met betrekking tot de toename van de sociale protesten in het land.

  Mohammed VI zou de ministers hebben gezegd: “Als jullie je werk goed deden dan zouden de demonstraties niet blijven voortduren in het land”, aldus het dagblad Akhbar Al Yaoum.

  De reis van koning Mohammed VI in Frankrijk net na de opening van de laatste zitting van het parlement op 14 oktober, zou een manier zijn geweest om zijn woede te tonen.

  De koning zou de voortdurende ruzies tussen een aantal politieke partijen van links en rechts, alsook de manier waarop sommige partijen hun deelname aan de parlementsverkiezingen van 25 november behandelen, ook maar weinig waarderen.

 3. el magrebie
  25 oktober 2011 om 10:33 uur.

  beste tarik wordt wakker broeder onze koning weet zelfs dat die mensen in de regering de boel verneuken. onze koning mansallah is echt goed bezig maar hij heeft wolven naast hem die de bevolking bestelen dit is gewoon de waarheid het moet afgelopen zijn met die AL FASSI clan die marokko jarenlang terroriseert !

  je begint de verschil tussen rijk en arm daar heel goed te zien en dat klopt niet. als je van marokko houdt en van je landgenoten dan moet je hier de waarheid spreken. dit heeft niks met polizario te maken dat is een heel ander onderwerp. we praten hier over mensenrechten en gelijkheid vriend !

 4. mhamed
  28 oktober 2011 om 03:47 uur.

  een tien voor ONZE koning maschallah en nu hopelijk dat alle(moordenaars en dieven) richting den haag komen want zij hebben ook bloed aan die klauwen van ze.
  weg met de hele bende en nu is tijd rijp voor de armen .

 5. massinissa
  29 oktober 2011 om 09:14 uur.

  onze koning heeft meer dan 100 milijaard dolar op zijn rekening en meer dan 53 paleizen alleen in marokko en die paleizen zelf kosten ongeveer 8 miljoen dolar per dag dat betekent bijna 200 milijoen dollar per maand en bijna een milijaard dolar per jaar en die is goed voor honderden bedrijven en scholen om te bouwen.onze koning heeft de helfe van marokkaanse economie in zijn handen en marokkaanse berberse in europa en marokko zoalas bedellaarse.

Plaats je reactie