MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Wij willen symbolische koning zoals in Nederland”

29 oktober 2011 | in Marokko | 8 Reacties

Adil Ourabai, de hoofdredacteur van het onafhankelijke Marokkaans nieuwsmedium www.rue20.com en tegelijkertijd activist, steekt zijn sympathieën voor de pro-democratische 20 februari-beweging niet onder stoelen of banken.

De 20 februari-beweging komt al bijna negen maanden op straat In Marokko. Waar staat deze beweging voor?/strong>
Adil Ourabai: “De 20 februari-beweging is een vreedzame volksbeweging die echte veranderingen wilt in Marokko. Het is een beweging die door jongeren werd opegricht op Facebook. We kenden elkaar niet, maar via Facebook kwamen we samen. We hebben besloten om de eerste betogingen te organiseren op 20 februari 2011. Dit was het begin van de beweging. We kwamen op straat met eenvoudige slogans: democratie, waardigheid, vrijheid van meningsuiting en een einde aan de corruptie.”

Welke eisen brengt ze naar voren?
“De 20 februari-beweging heeft er voor gezorgd dat het Marokkaanse regime werd gedwongen om concessies te doen. Het regime werd eigenlijk door de straat gedwongen om echte veranderingen te bewerkstelligen en de grondwet te hervormen.”

“De vrijheid van meningsuiting is nu veel groter dan een jaar geleden. Maar het Marokkaanse regime is niet ver genoeg gegaan in de hervormingen. Wij willen een parlementaire monarchie waarbij de mensen regeren en de koning een nobel symbool wordt van het land zoals in Groot-Brittannië, Nederland en België.”

“Dus we zien eigenlijk dat het regime geen echte hervormingen heeft doorgevoerd

Het gehele interview is hier verder te lezen.

Er zijn 8 reacties

 1. tarik
  29 oktober 2011 om 11:32 uur.

  koning net also als nederland

  NO THANKS

 2. tarik
  29 oktober 2011 om 11:32 uur.

  koning net zo als nederland

  NO THANKS

 3. modie
  29 oktober 2011 om 05:36 uur.

  gevaarlijke mensen die van de 20ste

 4. 1,,2,3
  29 oktober 2011 om 06:01 uur.

  bullshit man

  Lang leven de koning

  Vive la M6

 5. Aad
  29 oktober 2011 om 06:46 uur.

  Wat moeten ze met een symbolishe koning die niets doet en alleen geld kost.

 6. oujdi
  31 oktober 2011 om 04:54 uur.

  Jongen jongen,waar zijn die gasten mee bezig.
  kijk wat een chaos er in nederland is, en het wordt alleen maar erger.

  Lang leven de Roi M6.

 7. samir
  31 oktober 2011 om 05:04 uur.

  niets ervan , viva moahmmed 6 Tot de dood ons scheidt.

 8. samir
  31 oktober 2011 om 05:05 uur.

  niets ervan , viva mohammed 6 Tot de dood ons scheidt

Plaats je reactie