MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Verbod ritueel slachten als aanval op geloof

07 november 2011 | in Geloof | 6 Reacties

Moslims zien het dreigende verbod op het ritueel slachten als een aanval op hun geloof. Zondag hebben moslims in heel het land hun schaap laten slachten op islamitisch wijze voor het offerfeest.

Dat gebeurt volgens traditie zonder verdoving. De Partij voor de Dieren wil dat het ritueel slachten wordt verboden. De Tweede Kamer is al voor een verbod. Volgens een moslim, die gesproken heeft met Omroep Brabant, moet het slachten zonder verdoving van god en is het een meer dan duizend jaar oude traditie.

Op 13 december stemt de Eerste Kamer over een verbod op ritueel slachten. Als die voor stemt dan moeten moslims volgend jaar uitwijken naar slachthuizen in Belgie en Duitsland.

Er zijn 6 reacties

 1. peter = de naam
  07 november 2011 om 04:41 uur.

  — verwijderd: ga je intolerante opmerkingen maar ergens anders bezigen —
  (edited by Admin)

 2. kano
  08 november 2011 om 02:31 uur.

  het is goed van MAGHREB dat die opmerkingen van die zionist heeft verwijderd en 3id moubarak sa3id

 3. mhamed
  08 november 2011 om 10:58 uur.

  peter = de racist leef je nog!!!
  zolang de racisten hier op deze aarde leven zal de wereld niet beter van worden.

 4. normaal
  09 november 2011 om 05:51 uur.

  Als men zo begaand is met de dieren dan zal eerst de bio-industrie uitgebannen moeten worden.
  Als men het zielig vindt, moeten de giraffen en ander wilden dieren terug naar Afrika ipv in de dierentuin op te sluiten t.b.v. mensgenot.( ik zou me ook dood ongelukkig voelen in een gouden kooi)
  Als de liefde voor de dieren zo hoog staat dan moet er niet meer geëxperimenteerd worden met apen en dergelijke ( dit gebeurt zeer intensief, ik ben er getuig van). Zelf ik als moslim was geschrokken van die verschrikkelijke beelden toen.
  Om terug te komen op het slachten van schaapjes voor de offerfeest.
  Roep ik op mijn beurt: alle Nederlandse moslims op en als het lukt alle Europese moslims op volgend jaar het kopen van schapen te boycotten.
  Dan gaan we de echte economische crisis meemaken. Maar dit terzijde
  Want dit is niet waar het omgaat. Wetenschappelijk bewezen. Is dat een dier die conform de islamitische voorschriften wordt geslacht geen 1 seconden onderlijd of pijn voelt.
  Ik kan hier een was lijst aan voorschriften opnoemen maar doe eens de moeiten dit op te zoeken.
  Een dier die afgetakeld is of ziek/uitgeput, die mag niet geslacht worden. enzov…
  Joden hebben nog ( overbodige) strenger voorwaarden om en dier te slachten daar hoor je nooit wat over
  tot sl;ot vind de mensen die vermoord waren in 1995 onder toezicht van europa o.a nederland belagrijker dan de schapen die gewoon door god geschapen zijn voor de messn na hun dood zijn ze terug bij af niks mis mee

  Maar wens ze veel su6 met het verbod

 5. normaal
  11 november 2011 om 06:08 uur.
 6. AL MAHDI
  11 november 2011 om 09:29 uur.

  die dieren voelen er niets van
  allah weet alles het allerbeste

  voor het slachten moet men de nek doorsnijden ,en bij de nek zitten de zenuwen die verbonden zitten met de hersens en het dierlijke lichaam dat de pijn signalen door stuurt
  dus als je dat doorsnijd dan voelt de schaap er niks van

  zelfs als we een niveau verder gaan in tijden van oorlog werd er bevollen om op de nek te mikken ,das ook voor de vijand verzachtend want dan voelt ie niks ,das dan beter dan eerst op het lichaam mikken en dan op de benen bewijs van spreken en dan sterft iemand een zeer pijnelijke dood ….

  nu weer terug naar de schaap ….

  zodra de nek wordt open gesneden dan stroomt het bloed eruit en de druk in het lichaam van de schaap die zakt ook meteen en daardoor verliest de schaap kracht veel kracht zo ook de kracht van de zintuigen ….

  maar als we nog verder gaan

  slachten bij de nek voorkomt ziektes van het dier dat over kan worden gegeven op de mens

  voornamelijk in het bloed

  als je een dier slacht bij de nek dan stroomt het dier direct leeg en al het bloed verlaat het lichaam

  maar hoe de europese en andere anders gelovige landen de dieren doden is meestal met een kogel of een stalen pin en daarmee verliest het dier biina geen bloed ,want het lichaam koelt snel af en dan stroomt het bloed niet meer …

Plaats je reactie