MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlandse ondernemer in Marokko

11 november 2011 | in Carriere | 3 Reacties

Hans Buijs besloot in 1993 naar Marokko, het geboorteland van zijn echtgenote, te verhuizen. Hij was in Nederland ondernemer en het lag voor de hand om daar een nieuw bedrijf te starten.

Zien ze Nederlandse ondernemers graag komen in Marokko?
‘Het werkt in mijn voordeel, vooral toen ik net begon. Ze hebben snel vertrouwen in je én ze vinden het bijzonder interessant. Als ik me, toen ik net begon, bij een kliniek meldde, mocht ik meestal rechtstreeks doorlopen naar de directeur. Ook al kenden ze me nog niet.’

Waarom vertrouwen ze een Nederlandse ondernemer zo snel?
‘Omdat wij ons aan onze afspraken houden en men van ons op aan kan. Ik werk in een branche waarin het essentieel is dat de materialen die je levert compleet zijn. We leveren series waarin verschillende maten zitten. Het is nogal vervelend als je een patiënt op de operatietafel hebt liggen en de juiste maat ontbreekt. Wij verpakken en leveren op z’n Nederlands.’

Hoe is het in Marokko gesteld met de gezondheidszorg?
‘De artsen hier lopen zeker niet achter. Ze moeten het soms met minder apparatuur doen, maar daardoor zijn ze juist heel goed in improviseren. De gezondheidszorg zit op een behoorlijk hoog niveau, er wordt heel veel geïnvesteerd in nieuwe ziekenhuizen. Kleine, verouderde regioziekenhuizen worden vervangen door enorme nieuwe complexen. Dat is voor ons goed nieuws. Ik verwacht dat wij daardoor de komende jaren heel hard kunnen groeien.’

Hoe zijn Marokkanen als werknemers?
‘Ik heb wel eens stagiairs uit Nederland, meestal van Marokkaanse afkomst. Dan merk ik goed het verschil tussen Nederlandse en Marokkaanse werknemers

Het gehele interview is hier verder te lezen.

Er zijn 3 reacties

 1. lile
  12 november 2011 om 02:38 uur.

  In marokko krijg je wel meer kans als je uit het buitenland komt behalve als je van marokkaanse afkomst bent daan werken je juist tegen helaas??

 2. normaal
  14 november 2011 om 07:18 uur.

  konten likkers heet dat

 3. mhamed
  16 november 2011 om 11:21 uur.

  afgunst en jaloezie is ook een zwakte van mensheid marokko loopt voorop.

Plaats je reactie