MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hoofddoek als fashion-item

19 november 2011 | in Geloof | 2 Reacties

Zes op de tien Nederlandse moslima’s in de leeftijd van 15 tot 35 jaar- zo’n 80.000 jonge vrouwen – draagt tegenwoordig een hoofddoek.

Niet door onderdrukking, maar juist als onderdeel van hun identiteit. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek door Motivaction onder ruim 1500 jonge vrouwen, dat werd uitgevoerd ter gelegenheid van de publicatie van ‘Het Hoofdboek’ , een grootschalig project dat Nederlanders een kijkje in de wereld van hoofddoekdraagsters geeft.

Er blijken veel vooroordelen over dit kledingstuk te zijn. Uit de resultaten komt bijvoorbeeld naar voren dat de hoofddoek in toenemende mate een mode-item wordt, waarbij de hoofddoek steeds meer wordt aangepast op de outfit. Dit maakt de moslima voor veel modeketens en merken een interessante doelgroep.

Uit het onderzoek blijkt dat de hoofddoek steeds meer identiteit weerspiegelt van de draagster (41%)

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 2 reacties

 1. normaal
  19 november 2011 om 11:03 uur.

  weet je wie onderdrukt is
  dat is Wilders en zijn aanhangers

  ze zijn onderdrukt door hun ideologie en gedachtegang, zij hebben het zelf niet in de gaten maar frustraties is op hun gezicht te af te lezen

 2. mhamed
  25 november 2011 om 07:28 uur.

  moge allah alle moslimas het goede schenken en de verleidings weerstaan om deze dounja als een beproeving te mogen ervaren en niet als einddoel.

Plaats je reactie