MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jaarlijks vrouwen ‘gedumpt’ in Marokko

20 november 2011 | in Maatschappij | 5 Reacties

Jaarlijks laten ongeveer 80 vrouwen weten gedumpt te zijn in Marokko. Uit cijfers van de Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland en de Stichting Steun Remigranten blijkt dat er elk jaar tientallen vrouwen gedumpt worden in Marokko.

Het gaat om vrouwen die zonder paspoort of verblijfsvergunning tegen hun wil worden achtergelaten in Marokko, zo meldt het Parool. Veel van hen zijn binnen hun huwelijk uitgebuit, mishandeld en in een sociaal isolement geraakt. Als een Marokkaanse vrouw in het kader van gezinshereniging naar Nederland wordt gehaald, krijgt ze voor de eerste drie jaar een verblijfsvergunning die samenhangt met het huwelijk.

Als het huwelijk strandt worden veel vrouwen achtergelaten in Marokko.

Er zijn 5 reacties

 1. normaal
  20 november 2011 om 12:30 uur.

  dit is verre van onze geloof
  schandallig!!!
  maar nederland draag hier ook bij
  met hun 3jaar verblijfsvergunning

 2. normaal
  20 november 2011 om 12:33 uur.

  ik blijf het herhalen
  het menselijke ascpect is ver te zoeken
  alleen maar mensen die op lust uit zijn en zo veel mogelijk geld verdienen
  hebzucht en materialisten en volle buiken

 3. Claire
  21 november 2011 om 03:24 uur.

  Uiteraard krijgt ook hier Nederland de schuld terwijl het een verderfelijk cultureel verschijnsel is in Marokko. ( de leiders in Marokko dragen een zware verantwoordelijkheid voor deze achterlijke uitwassen) Vrouwen , zeker in het Rifgebergte- hebben geen rechten en kunnen nergens terecht ( daar moet Marokko per acuut wat aan gaan doen! Worden vrouwen of meisjes ze mishandeld en verkracht, incest etc. ook dan hebben ze geen enkel recht. Te triest voor woorden. De cultuur van schaamte en familie-eer richt veel leed aan!
  Marokkaanse jongens/mannen gedragen zich als prinsen en hebben last van teveel Ego. De ellende met veel jongens en mannen is serieus ernstig.

  Mijn hart gaat uit naar de arme vrouwen en kinderen die op deze schandelijke wijze worden behandeld.

 4. Nadia
  22 november 2011 om 04:27 uur.

  @Claire

  Ik denk dat je teveel boeken leest die gedeeltelijk ook achterhaalde informatie bevat. Ik kom zelf oorspronkelijk uit de Rif en wat je daar schrijft slaat nergens op. Het heeft te maken met scholing etc…niet met cultuur. De gemiddelde Marokkaanse jongen /man is geen egotripper en gedraagt zich niet als een prins.

  Het is heel triest wat daar gebeurd maar de dames wisten waar ze aan waren begonnen om met zo iemand te trouwen. Je hebt het over cultuur

 5. mhamed
  25 november 2011 om 07:24 uur.

  Dat soort gevallen komen door HEEL marokko voor en vergeet de slavenij van arme meisjes die uitgebuit worden door de rijke arabieren van casa en rabat…….. vervolgens naar europa voor geld en daarna terug sturen met kinderen .!!!!!
  marokko heeft geen rechten en zeker niet van deze arme mensen.

Plaats je reactie