MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen betogen tegen verkiezingen vrijdag

21 november 2011 | in Marokko | 3 Reacties

In Marokko zijn zondag in verscheidene steden duizenden mensen de straat opgegaan. Ze riepen op tot een boycot van de parlementsverkiezingen van komende vrijdag omdat zij denken dat die niet eerlijk zullen verlopen.

In Tanger protesteerden circa 10.000 mensen. In Casablanca waren het er 6000, terwijl in de hoofdstad Rabat ongeveer 3000 demonstranten de straat opgingen, meldt het Brabants Dagblad.

Net als in andere landen van de Arabische wereld kwam er ook in Marokko dit voorjaar een protestbeweging op gang die meer democratie eiste. Koning Mohammed besloot daarop de grondwet te hervormen. De nieuwe constitutie werd tijdens een referendum door een ruime meerderheid goedgekeurd.

Er zijn 3 reacties

 1. normaal
  21 november 2011 om 08:36 uur.

  wanneer het uitkomt voor die gasten zijn wij inderdaad onderdanen
  maar ze weten dat 90% van de Marokkanen in europa op die partijen gaan stemmen die hun niet zint.
  dus ik zeg !!! geen tijd om te verliezen en in opstand komen, want het is toch allemaal doorgestoken kaart. En helemaal dat ABBAS zich verkiesbaar gaat stellen !! die vent geloof in zijn waanideeën of hij sport niet helemaal.
  maar ik wacht tot na de verkiezingen
  ze zeggen in het Arabisch ( tbeh kedeb hten bab dar)=
  (volg de leugenaar tot aan de deur van zijn woning)
  Maar ik hoop dat het goed koop ondanks die politieke spelletjes

 2. lile
  21 november 2011 om 10:06 uur.

  Ik geloof nooit dat de meerderheid gekozen heeft voor de nieuwe constitutie.
  Miljoenen marokkanen zijn gewoon ontevrede. Het wil maar niet door dringen bij de elite wat het volk wil.

 3. mhamed
  25 november 2011 om 07:30 uur.

  de oude troep moet weg zodat de bevolking goed gevoel moet hebben.

Plaats je reactie