MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Historische overwinning PJD in Marokko

27 november 2011 | in Politiek | 1 Reactie

De islamitistische Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) in Marokko is bij de parlementsverkiezingen van vrijdag de grootste partij geworden. Dat hebben de Marokkaanse autoriteiten zaterdag bekendgemaakt.

Van de 395 zetels in het parlement is van 288 de winnaar bekend. Daarvan gaan er tachtig naar de PJD. Voor Marokkaanse maatstaven is dit uitzonderlijk veel. De partij zegt uiteindelijk te rekenen op honderd zetels, meldt Elsevier.

De islamitische partij wordt gevolgd door de nationalistische partij Istiqlal van premier Abbas al-Fassi, de belangrijkste rivaal van de PJD.

Het dagblad Attajdid, dat nauwe banden onderhoudt met de PJD, noemt de verkiezingen een ‘historisch keerpunt’.

De opkomst bedroeg volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 45 procent, 8 procent meer dan in 2007.

Er is 1 reactie

  1. normaal
    27 november 2011 om 05:24 uur.

    en nu?

Plaats je reactie