MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Marokkaanse vrouw opzoek naar Hollandse moslim’

01 december 2011 | in Maatschappij | 27 Reacties

Moderne Marokkaanse vrouwen laten de meeste Marokkaanse mannen ver achter zich. Daarom wijken ze uit naar (bekeerde) Nederlandse mannen. Dat stelt Nora Kasrioui.

De nieuwe generatie hoogopgeleide Marokkaanse vrouwen, vooral de twintigers en dertigers onder hen, ziet zich geconfronteerd met vraagstukken die een hogere prioriteit hebben dan het al dan niet dragen van een hoofddoek.

Hoewel het Centraal Bureau voor de Statistiek op 23 november 2011 meldde dat vier van de vijf Turken en Marokkanen nog steeds in eigen kring trouwen, valt onder Marokkaanse vrouwen ook nieuwe ontwikkeling waar te nemen.

Een deel van hen heeft de afgelopen jaren de Marokkaanse mannen ver achter zich gelaten, zodat die hen niet goed meer kunnen bijbenen. De vrouw die in dit artikel centraal staat, wil carrière kunnen maken en de zorg voor eventuele kinderen gelijkwaardig met haar partner delen. Een traditionele Marokkaan zit hier meestal niet op te wachten en daarom wijkt zo’n hoogopgeleide Marokkaanse vrouw het liefst uit naar een bekeerde Nederlandse man.

Deze blonde prins op het witte paard is om een aantal redenen zeer gewild. Hij bezit namelijk een brede interesse, is intellectueel goed onderlegd en kan haar carrière-opvattingen en de daarbij behorende strategie goed volgen en ondersteunen. De kans dat hij de islam progressiever en wat vrijer beleeft en niet zo in een ‘wij-cultuur’ gevangen zit, is dan ook groot

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 27 reacties

 1. xatar
  01 december 2011 om 10:15 uur.

  ja en steeds meer marokaanse jongens trouwen met nl moslima
  die zich wel aan islam houden
  en daar hoor je nooit wat over want ja dat is juist wat ze niet willen die joden

 2. marokkaan
  01 december 2011 om 10:54 uur.

  WAT een broodje aap word hier weer gepubliceerd, dus de marokkaanse vrouw is per definitie slimmer dan de marokkaanse man? Er zijn zat traditionele hoogopgeleide vrouwen, en dit artikel deugt niet er zit een ader onder. Ze proberen aan de ene kant marokkaanse mannen zwart te maken. EN in andere artikelen noemen ze marokkaanse vrouwen goedkope wijven? Ik vervloek dit artikel.

 3. zahra
  01 december 2011 om 10:56 uur.

  Nederlanders kunnen er niet tegen dat deze mooie marokkaanse dames voortkomen uit de marokkaanse gemeenschap en wil ze zo met statistieken dwingen met niet marokkanen te trouwen. Wij blijven lekker trouwen met onze mannen.

 4. Aziz
  01 december 2011 om 12:29 uur.

  Te triest voor worden, dit soort artikels. Vooral ook de Marokkanen die zich hiervoor uitlenen. Daar sta je dan met een BIG smile in de krant en niet beseffend dat je hiermee indirect je eigen IK aan het neer halen bent. Want uiteindelij hoe je het weert of keert ben je uit een MAROKKAAN geboren, heb je Marokkanse broers, neven, ooms, vrienden etc.

  ;Een deel van hen heeft de afgelopen jaren de Marokkaanse mannen ver achter zich gelaten, zodat die hen niet goed meer kunnen bijbenen;.

  Dit deel bestaat over het algemeen uit uitgekotste dames. Dames die inmiddels de reputatie van een uitgeleefde vrouw hebben en geen enkele Marokkaan man zich eraan waagt om mee te trouwen. Over het algemeen een vrouw van rond de 30 jaar. En als zelfs de bekeerde moslimman zich er niet aan waagt dan maar de laatste optie van een onbesneden Hollander.

 5. COMMENT
  01 december 2011 om 12:44 uur.

  dit is toch gewoon propaganda ! wie zegt dat een marokkaans man dat niet kan marokko tel 33 miljoen inwoners waarvan zeker 20 miljoen mannen zijn en jullie oordelen daar so over. de traditionele marokkaanse man zijn mannen die nu boven de 40 / 50 zijn.

  maar tegenwoordig zijn zowel mannen als de vrouwen even gelijk en werkt de vrouw ook aan haar carriere ook al heeft ze een marokkaanse man. dit is gewoon onzin. dat er vrouwen zijn die hun liefde hebben gevonden in een andere afkomst is heel normaal gebeurt wereldwijd is niks nieuws. waarom hebben nederlandse vrouwen, surinaamse, antiliaans, irakese, marokkaanse, turkse, indonesische mannen en ga so maaar door. is gewoon LIEFDE er zit niks achter sommige mensen vinden hun ware gewoon.

  en weet je het maakt niet uit met wie je trouwt als het maar liefde is en dat die gene moslim is zo staat het in de koran. zolang hij of zij de marokkaanse NORMEN EN WAARDEN respecteert dan is zij of hij welkom !

 6. Ha
  02 december 2011 om 08:15 uur.

  Heel simpel. Dit soort dames trouwen graag met dit soort mannen, omdat ze deze makkelijk onder het duimpje kunnen houden. Deze dames dragen graag de broek thuis. Deze dames bepalen graag hoelaat hun man thuis moet zijn en ZELF mogen bepalen hoelaat zijzelf thuis zijn. Nou dames, dat gaat bij mij insha’allah niet gebeuren.

 7. adal
  02 december 2011 om 12:06 uur.

  wie wilt nou met haar trouwen meer worden heb ik niet voor haar

 8. anwnar
  04 december 2011 om 07:40 uur.

  Dit artikel is niets meer dan goedkope reclame voor uitgeleefde marokkaanse vrouwen die neigen naar ongeloof(kafiraat).

  Zogenaamde bekeerde Nederlandse mannen. laat me niet lachen. Een bekeerde Nederlandse broeder met baard wil helemaal NIKS NIKS en nog eens NIKS te maken hebben met dit soort vrouwen en die trouwen met gesluierde moslimvrouwen die praktiserend zijn!!!!!

  Beste broeders laat jullie niet misleiden door dit soort vrouwen en trouw niet met ze.

 9. normaal
  04 december 2011 om 01:30 uur.

  Dit komt omdat de jongeren liever achterlijk ( willen ) blijven
  dus helaas een gemiste kans!
  Wat is er mis mee om een goed geschoold en hoogopgeleid moslimgezin te hebben en deze een plek te geven in de samenleving.
  Maar gezien de reacties hier, kan ik me hierbij iets voorstellen , maar gelukkig de meeste jongeren denken er anders over.
  Blijf maar dom ,achterlijk en trouw aan je stomste tradities die niks met onze religie te maken heeft.

 10. IAHHHHHHH
  05 december 2011 om 02:43 uur.

  ik vind de artikel en de reacties zo domm ik snap niet dat mensen zo makkelijk kunnen oordelen over anderen wie zegt dat als een marokkaanse vrouw met een buitenlander trouwt losbandig is of een uitgeleefde vrouw s dit is pure onzin,

  en dan zeggen dat nederlanders racisten zijn en vooroordelen hebben stelletjes ezels !

 11. Zinedine
  05 december 2011 om 09:38 uur.

  We moeten vooral niet gaan generaliseren want als ik een blik zo opentrekken over het dubbele leven van sommige jongens en meisjes dan vallen we denk ik met zijn alle van onze stoel. Ik zie dit als de zoveelste actie om die Marokkaanse/ Islamitische gemeenschap uit elkaar te trekken..Het merendeel gebruikt dit soort huwelijk als vrijbrief zodat ze lekker los kunnen gaan. Het gaat mij niet zo zeer om deze dames. Als het aan mij ligt trouwt ze zelfs met een Viking. Als je ziet waar sommige meisjes en jongens de laatste tijd mee thuis komen, dan schrik je je wezenloos. Het gaat mij er meer om dat hiermee indirect wordt uitgehaald naar de Marokkaanse man, die tegelijkertijd ook haar broertje, broer, neef, oom of opa is. Ik ben ervan overtuigd dat dit soort huwelijken in 8 van de 10 gevallen niet lang stand houdt. Sommige gebruiken het zelfs om sier te maken binnen hun vriendinclub. De meeste Nederlandse moslimmannen denken toch van lekker boeiend die sahada als ik maar de sterren van de hemel kan wippen met je. Het staat namelijk leuk op C.V. een lekker, spontaan Marokkaanse meisje. Dit soort mensen zijn meer bezig met het beeld van hoe kijken mensen naar mij dan met wat ze echt daadwerkelijk vinden. Ze willen graag bestempeld worden als “modern” en ze zijn bereid er diep voor te gaan. Slechts een enkeling is te goeder trouw en overkomt dit maar de meeste zijn lekker los gegaan en uiteindelijk bekronen ze hun “wilde” jeugd met zo’n huwelijk want dan zijn ze immers ook getrouwd. Wel leuk zo’n artikel maar niet heus. Ik lees liever hoe we uit deze crisis kunnen komen en hoe we de allochtonen opgeleide jongens en meisjes aan banen kunnen helpen..

 12. azidan
  05 december 2011 om 01:03 uur.

  Ik kan maar één oproep doen voor mijn Moslimbroeders

  Let op voor de vrouwen

  want vrouwen doen zich onschuldig voor met hun mooie oogjes en hun mooie uiterlijk

  geen compassie, geen medelijden, meisjes zijn namelijk “wolven in schaapskleren”

  als je merkt dat een meisje niet je type is “dump haar zonder medelijden want zij zou ook geen medelijden hebben”

 13. Maghreb Magazine » “Stereotyperingen overgenomen door ‘soortgenoten’ “
  07 december 2011 om 09:26 uur.

  […] maar die nu, tot mijn grote ontsteltenis, worden overgenomen door mijn ‘soortgenoten’, zoals door Nora Kasrioui op deze opiniepagina. Zij schrijft bovendien een artikel dat bol staat van de onjuiste aannames. Zo schrijft ze over […]

 14. blanke hollander
  07 december 2011 om 06:49 uur.

  als ik de gemiddelde mocroreacties lees kan ik deze opgeleide vrouwen goed begrijpen. Deze slimme dames willen toch niet met marokkaanse barbaren huwen? Die vanwege hun eigen onzekerheid en lage zelfbeeld hun vrouwen onderdanig willen houden en willen bedekken met sluier hoofddoek enz. Want o wat zijn ze bang dat hun vrouwtje vreemd zal gaan.

 15. serum
  08 december 2011 om 04:38 uur.

  @Blanke Hollander wees geen trol, typisch nederlandse domheid, jij komt niet eens aan een nederlandse vrouw, varken

 16. Mo
  09 december 2011 om 02:06 uur.

  @ Blanke Hollander
  hoofdoek of sluier heeft te maken met geloofsovertuiging.
  Dat jij dat met vrouwen onderdanig houden linkt , zegt meer over jou.
  ik weet niet welke land de grootste pornoindustrie heeft en waar prostitutie legaal is …over vrouwen onderdanig houden gesproken.

 17. blanke hollander
  09 december 2011 om 05:22 uur.

  @ serum

  Beste serum,

  Jij voldoet inderdaad aan de gemiddelde mocro reactie want ik wordt gelijk voor varken uitgemaakt.

 18. blanke hollander
  09 december 2011 om 07:15 uur.

  @mo reactie 16
  Volgens mij heeft hoofddoek/ sluier dragen te maken met de achterliggende rede miscchien wel verzonnen door mohammed dat de schoonheid v.d vrouw
  alleen gezien mag worden door haar echtgenoot .Wat is dit voor flauwekul
  en waarom moet de moslimman dan geen hoofddoek of sluier om ?De mannen onderdrukken daardoor toch de vrouw? vrouwen moeten iets wel en mannen niet is toch ongelijk? Waarom is de getuigenis van 1 man evenveel waard als van 2 vrouwen ?En wat heeft pornoindustrie te maken met onderdanigheid v.d. vrouw? als een vrouw vrijwillig in de prostitutie gaat moet
  ze dat toch zelf weten?Waarom moet volgens de sharia een vrouw die verkracht is ik meen 4 mannelijke getuigen hebben ? om de dader te straffen ?
  En de meeste moslims zeggen nu ja dat staat in de koran. en is door god /allah opgelegd. Heb je er wel eens over nagedacht of dat je wel bij zo n vrouwonvriendelijke god in de hemel wil zitten .een god die bijvoorbeeld homos en varkens onrein vindt.terwijl hij die zelf geschapen heeft. die ieder mens een eigen verrstand geeft om eigen keuzes te maken en vervolgens zegt dat je de islam niet afvallig mag zijn. een god die zegt islam is vrede maar alleen wanneer heel de wereld moslim is Wanneer allah een mens zou zijn zou je hem bestempelen als een sadist

 19. peter = de naam
  10 december 2011 om 06:20 uur.

  @blanke hollander, Goed gesproken.

 20. Mo
  11 december 2011 om 02:41 uur.

  @blanke hollander
  uhm vriend staat zelfs in de bijbel en de thora..dus wat nou islm.
  het heeft idd te maken met de schoonheid van de vrouwe..maar ook bescherming …zou jij naar een non kijken zoals je naar een half naakte vrouw??

  mannen moeten daar tegenover een baard laten groeien en lange kleding dragen.
  Dat van die 4 getuigen geld ook voor de man.

  pornoisndustrie..waar de vrouw als een lustobject word gezien..weet jij donders goed.

  Homos zijn idd onrein…ze kunnen zich ook niet voortplanten en zijn een bron voor aids en hiv. varkens zijn ook onrein staat ook in de bijbel en de torah…voor het geval jij alleen denkt in islam.

  en hoezo islam vrouw onvriendelijk…
  De Profeet heeft gezegd: “Druk elkaar op het hart om vrouwen goed te behandelen.”

  De Profeet zei: “De wereld is slechts een voorziening en de beste voorziening van de wereld is een goede vrouw.”

  …..je hebt je zelf gediskwalificeert door te zeggen dat islam vrouw onvriendelijk is ..gwn zwaar door de mand gevallen.

 21. blanke hollander
  12 december 2011 om 10:10 uur.

  @ mo alleereerst de complimenten aan jou ik krijg op een nette manier
  antwoord en je vertelt jouw zienswijze en daar heb ik interesse in.Of het hoofddoek dragen nu in zowel in de bijbel thora koran staat maakt mij niets uit Als jij zegt dat dat zo is zal ik het aannemen maar het blijft voor alle drie de geloven onzin. en dan nog even omdat de man zgn sexsueel opgewonden raakt moet de vrouw zich sluieren . Dit is toch een probleem v.d man dan? de man moet dan toch bv veel kampfer gaan eten zodat zijn libido minder wordt?
  en dat hij wel naar mooie vrouwen kan kijken zonder dat hij deze gelijk wil bespringen.Mannen moet volgens jou een baard dragen en lange kleding. Waarom zie ik dan Moderne marokkaanse/turkse mannen in armani outfit met aftershave en louis vuitton schoudertasjes rond lopen ? Het liefst vergezeld van een schaars geklede hollandse blonde dame?Die paar mannen met jurk en baard zie ik alleen maar af en toe bij de moskee . En nu komt de vrouwonvriendelijke ongelijkheid, ik zie wel massa s en soms hele mooie gesluierde moslima s .hoe verklaar je dat dan ?.dus vrouwen wel aan de regels houden mannen niet .Jij zal wel antwoorden die maannen zijn geen goede moslims Porno industrie natuurlijk wordt de vrouw daar als lustobject gezien maar de man eveneens voor vrouwen.Denk je dat vrouwen het niet opwindend vinden om een pornofilm te kijken dat zit toch gewoon in de genen?
  De een heeft wat meer behoefte dan een ander.Homo s /varkens: ik ga van jou uit dat dit ook in de bijbel en thora staat maar dan geldt wederom bullshit wbt alle drie de geloven .De zgn god heeft toch zowel homo s als varkens geschapen dan ga je deze toch niet als onrein verklaren ?Is toch waanzin?Jouw profeet heeft volgens jou gezgd druk alkaar op het hart om vrouwen goed te behandelen.Maar wat is in islam ogen goed behandelen ? corrigerende tik ken uitdelen,meisjes verbieden uit te gaan,opmaken,verkering te hebben ,met jongens omgaan,meisjes verbieden met niet moslim te trouwen terwijl moslim mannen wel met bv christelijke man mogen trouwen,meisjes besnijden zodat ze geen sexsueel genot zullen hebben (twijfel of dit islamitisch is maar komt niet voor bij christelijke culturen)vrouwen stenigen ,eerwraak .
  Dan de opmerking inzake voorziening De beste voorziening v.d wereld is een goede vrouw zou daar niet moeten staan is een gelukkige vrouw die vrij is om dte doen en laten wat ze wil die zelf keuzes mag maken?

 22. mhamed
  12 december 2011 om 07:39 uur.

  @blanke hollander

  jouw huiswerk is niet wat het moe zijnt(TRIETS) want jou bekrompenheid komt woorden te kort….ik ga jou wat leren….wat een vrouw moet geldt het ook voor als een man….
  indd varkens zijn onrein zoals flikkers die de wereld met de ziektes vespruiden.
  over die getuigenis klopt niet wat jij uitkraamt….het is namelijk zo……een vrouw die vreemd gaat en als haar man wil scheiden moeten vier getuigenis aanweizig zijn, meer uitleg hiet over lees de heilige koran.bestaat geen enkele geloof op deze aarde behalve islaam die de vrouw heiligt verklaart…..wat jij hoort en zit is niet wat de islam ons heeft geleerd mensen zijn toch meer met hun cultuur dan geloof HELAAS)de vrouw van deze tijd vooral westerse vrouwen zuijn slaven van de modere tijd,,,,,verdiep in deze zin.flauwekul is wat jij hier uitkraamt en die rasict van peter.

 23. blanke hollander
  13 december 2011 om 03:17 uur.

  Best mhamed ,je maakt jezelf er wel heel gemakkelijk vanaf.
  Je schrijft ik ga jou wat leren ik veronderstel dat je in jouw antwoord bedoelt wat voor een vrouw geldt geld ook voor een man.Dus aub antwoord op stelling getuigenis 2 vrouwen =gelijk aangetuigenis 1 man leesje koran 2 als moslim man dood gaat zitten er 72 maagden te wachten als moslim vrouw dood gaat wachten er dan 72 maagdelijke jonge mannen?Bij een erfenis erft een man net zoveel als 2 vrouwenIk kan dit met onderbouwen met geschriften uit de koran.Er bestaat volgens jouw geen 1 geloof die de vrouw heilig verklaart het is zelf ergen de islam verklaart een vrouw meerdere malen als onreinis zal strak s
  de stukken er bij schrijven zoals ze in de koran staan.

 24. Mo
  14 december 2011 om 01:49 uur.

  @ Blanke Hollander

  Neen , t is de probleem van de man EN de vrouw….want ze zijn gelijk , maar anders.
  Mensen die zich niet aan die regels van bedekken houden, is prima , moet je zelf weten…maar wil jij je moslim noemen dan meot je dat wel doen, dat geldt dus ook voor die mannen in armani pakken met louis vuiton tasjes.

  de vrouw goed behandelen…is te veel om hiet te typen..ik plaats een link naar een video.dat van die corrigerende tik is veel verwarring over ontstaan..met name door de mensen die niet geloven…die corrigernden tik is niet je vrouw inelkaar slaan..want de profeet heeft letterlijk gezegd neit slaan tot iets breekt of baluwe plekken op het lichaam te zien zijn…je kunt het vergelijk met als je boos bent op je vrouw en zij loopt weg en jij houd haar ffe tegen, kan zijn in de vorm van met je handen bij haar shouders vast pakken of ffe voor haar staan.

  en ja idd Hij heeft homos geschapen , net zoals hetros , arme, rijke mensen …ze hebben allemaal zwaktes..gaat niet om dat je ze hebt , het gaat erom hoe je ermee omgaat. je mag homosexuele gevoelens hebben , maar je mag ze niet praktiseren.
  je mag hetro zijn, maar wil nog niet zeggen dat je met iedereen het bed in duikt .

  check hier 6-delige serie over de vrouw.

  http://www.youtube.com/watch?v=pe628UqaHWw

 25. mhamed
  14 december 2011 om 11:11 uur.

  blanke hollander……

  lees de bijbel of de thora en verglijk de KORAN met jou denkvermogen…dan zal je zien dat de koran verder is dan die twee.
  jou manier van denken over jou feiten zullen nooit begrijpelijk worden…want jij en ik zijn namelijk zwak geschapen om alle te mogen begrijpen…..jij zit heel veel dingen letterlijk wat ik jou overgens niet kwalijk neem.
  want een zwakke ziel vooral hatelijk uiten is een gegeven wat onze geloof ook heeft gezegd.
  jij bent niet nieuw voor ons.staat letterijk in onze HEILIG KORAN dat jou soort denkend dwalende denkend wetend zielen tegen komen.
  wij zullen jullie nooit willen bestrijden maar wel de weg wijzen,dounja (wereld) zal jullie doen dwalen het einde zal bitter worden zonder doel.

 26. mhamed
  14 december 2011 om 11:25 uur.

  blanke hollander…..

  en nog iets…..

  meisjes besnijden zodat ze geen sexsueel genot zullen hebben( dit zeg jij)
  heeft dit met de islan te maken? NEE dus weer flauwekul
  porno vrouwen worden zwaar als beesten gebruikt dat zijn wel christelijke mannen…dit is geen islam.
  islam is voorkomen dan genezen alles wat niet goed is kan je beter niet doen zo is het leven….laat jou zusje maar lekker uitgaan voordat jij het weet ben jij een oom van zogenaamde moslim vader.

 27. Marek
  25 juli 2014 om 03:05 uur.

  Ik ben in een (gelukkig) kleine onenigheid gekomen met Marokkanen in Frankrijk enkele jaren geleden.
  Een vrouw had het slachthuis van haar vader overgenomen, en vrouwen aanvaard voor het ganse proces, omdat ze steeds problemen had met laatkomers. Vrouwen zijn stipter, en dus nam ze alleen vrouwen aan.
  Ze had nog 1 man, die de rammen ophief om aan de haak te hangen, maar die kon er niet mee om en is vertrokken. Dat is een ganse ruzie geweest. Mannen hebben trots, maar dat is totaal onterecht. Mannen moeten weten dat ze onderaan de ladder zitten, en dat is zo in de dierenwereld, en in de mensenwereld.
  Ik heb, als man, veel geholpen om de rammen aan de haak te hangen zodat de meisjes hem konden opensnijden, ik had daar geen moeite mee. Heb ik nooit echt begrepen.

Plaats je reactie