MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Khalid Astitou: mobiele fietsenmaker van Amsterdam

05 december 2011 | in Carriere | Reageer

Khalid Astitou hield het niet uit op kantoor. Nu is hij de mobiele fietsenmaker van Amsterdam en omstreken.

‘Hallo, met de Fietswacht. Wat kan ik voor u doen?’ Een vriendelijke stem met oer-Amsterdamse tongval klinkt aan de andere kant van de lijn. ‘Een interview? Tja, dat wordt moeilijk, mevrouw. Ik heb continu klanten waar ik heen moet.’ Een dag later zit Khalid Astitou (28) er toch, in overall én met zwarte strepen op zijn handen, voor dat interview. Wel wat te laat, want het was weer een drukke ochtend. ‘Het is twee uur en ik heb nu al tien fietsen gerepareerd’, zegt Astitou met een vleugje trots.

Het is wel duidelijk, de zaken van ‘mobiele fietsenmaker’ Astitou – klein, bril en forse, donkere baard – gaan goed. ‘Hier heb ik altijd al van gedroomd, ook toen ik nog voor een baas werkte. Dat wil toch iedereen? Iets voor jezelf?’, zegt Astitou.

In december 2007 zette de ex-student bedrijfsadministratie een advertentie op Marktplaats: voor al uw fietsreparaties op locatie. Astitou werkte toen nog als casemanager bij KPN, maar in zijn vrije tijd sleutelde hij al een fietsen.

Toen kwam meneer De Vries, Astitou’s eerste klant. Nu, precies vier jaar later, is meneer De Vries nog steeds zijn klant. Maar hij rende pas naar de Kamer van Koophandel toen het fietsenmerk Johnny Loco hem benaderde om de fietsen die door ‘jeweetwel, van die goedkope krachten uit Polen en Roemenië’ in elkaar waren gezet, op te lappen. Meerdere bedrijven volgden die Astitou regelmatig opbelden voor een reparatie, maar toen een hotel hem vroeg voor het maandelijkse onderhoud van alle hotelfietsen, zegde Astitou zijn vaste baan op. Vanaf toen, halverwege 2009, werkt Astitou alleen nog voor zichzelf, voor De Fietswacht

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie