MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Stereotyperingen overgenomen door ‘soortgenoten’ “

07 december 2011 | in Maatschappij | Reageer

Volgens Nora Kasrioui zitten hoogopgeleide Marokkaanse vrouwen niet te wachten op een ‘traditionele’ Marokkaanse man. Samira Ahli is van mening dat liefde een rol speelt bij de keuze voor een Nederlandse man.

Over Marokkaanse vrouwen in Nederland verschijnen al tien jaar lang ieder jaar dezelfde drie artikelen. Ieder jaar komt een journalist tot de ‘schokkende ontdekking’ dat Marokkaanse vrouwen soms in het land van herkomst worden gedumpt door hun man. Ieder jaar richt iemand een website op voor Marokkaanse meiden die depressief worden door de ‘culturele spagaat’ waarin ze leven. En ieder jaar moet iemand als tegenwicht een artikel schrijven over hoe succesvol Marokkaanse vrouwen zijn in het onderwijs en op de arbeidsmarkt, maar dat het hun op de huwelijksmarkt helaas minder voor de wind gaat.

Stereotyperingen waaraan ik mij,schrijft Samira Ahli die redacteur is van Joop.nl, als Marokkaans-Nederlandse vrouw mateloos heb geërgerd, maar die nu, tot mijn grote ontsteltenis, worden overgenomen door mijn ‘soortgenoten’, zoals door Nora Kasrioui op deze opiniepagina. Zij schrijft bovendien een artikel dat bol staat van de onjuiste aannames. Zo schrijft ze over Marokkaanse vrouwen in Nederland; ‘Een deel van hen heeft de afgelopen jaren de Marokkaanse mannen ver achter zich gelaten, zodat die hen niet goed meer kunnen bijbenen. De vrouw die in dit artikel centraal staat, wil carrière kunnen maken en de zorg voor eventuele kinderen gelijkwaardig met haar partner delen. Een traditionele Marokkaan zit hier meestal niet op te wachten en daarom wijkt zo’n hoogopgeleide Marokkaanse vrouw het liefst uit naar een bekeerde Nederlandse man.’

Waar zal ik beginnen?

Meer is hier verder te lezen.

Het stuk is geschreven door Samira Ahli die redacteur is van Joop.nl.

Plaats je reactie