MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Europarlementariër tegen visserijovereenkomst

13 december 2011 | in Economie | 5 Reacties

Er moet een einde komen aan de gesubsidieerde Europese visactiviteiten voor de kust van Marokko. Om economische, ecologische én politieke redenen. Daarvoor pleit Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy. Hij sprak zich maandagavond in het debat in het Europees Parlement tegen verlenging van de visserijovereenkomsten van de EU met Marokko. Dat meldt D66 in een persbericht via Nieuwsbank.

Volgens Gerbrandy is het voorstel slecht voor de Europese én de Marokkaanse economie. Europa subsidieert de rechten voor 119 voornamelijk Spaanse schepen met belastinggeld. Maar tegelijkertijd zouden die schepen de Marokkaanse vissers wegconcurreren, waarvoor de EU weer compensatie betaalt. Het is daarnaast verwoestend voor de lokale visstand. De ‘varende Europese fabrieken’ vissen het kustgebied van Marokko volledig leeg, staat in het persbericht.

Op dit moment betaalt de EU jaarlijks 36 miljoen euro aan Marokko, waarmee Europese vissers het recht krijgen om de territoriale wateren van Marokko te bevissen. Daarvan gaat 13 miljoen euro naar een compensatiefonds voor de lokale vissers. Dinsdag stemt het Europees Parlement over het voorstel van de visserijcommissie. Bron/Lees verder: Nieuwsbank.

Er zijn 5 reacties

 1. marokkaasn
  13 december 2011 om 11:33 uur.

  zo zie je maar weer dat het marokkaanse volk van alles het dupe wordt, de marokkaanse regering strijkt het geld samen met de europese vissers die dikke winsten binnenhalen en de marokkaanse vissers krijgen een compensatie die die niet deugt ze geven ze gewoon de minimumloon wat niks voorstelt !

 2. normaal
  13 december 2011 om 08:55 uur.

  Daar komt de aap uit de mouw
  (EU jaarlijks 36 miljoen euro aan Marokko, waarmee Europese vissers het recht krijgen om de territoriale wateren van Marokko te bevissen. Daarvan gaat 13 miljoen euro naar een compensatiefonds voor de lokale vissers) !!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????
  Daar heeft het volk al die jaren niets van gezien!
  Sterker nog de visjes bootjes in Marokko die moeten steeds belasting betalen om te mogen vissen
  Heb daar een familie lid die nooit wat heeft gehad van de overheid die moet het maar doen met zijn bootje en de vissen die hij vangt verkopen op de markt en het is geen vetpot. Zeer minimaal en als de motor van zijn boot begeeft moet de boot weken aan de kant en de motor voor een paar duizend eurootje gerepareerd worden. Niemand die hem zielig vindt.
  35 miljoen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Das niet niks daar heeft een ieder Marokkaanse gezien recht op.
  Dat geld beperkt zich tot de koninklijk familie en zijn naaste. Wat er overblijft worden de politie en soldaten mee betaald, niet om de orde te handhaven maar om het volk te onderdrukten
  Schandalig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  De Europeaan helpen hiermee het regiem in stand te houden

 3. mo
  14 december 2011 om 06:32 uur.

  36 miljoen wat is dat nix man . Zo zie je maar weer dat die gasten hun eigen land verkopen voor niks.

 4. azidan
  15 december 2011 om 10:00 uur.

  36 Miljoen euro’s is veel te weinig en niet vergeten de kust voor Marokko is een zeer visrijk gebied

 5. normaal
  15 december 2011 om 08:35 uur.

  wat moeten we nu doen??

Plaats je reactie