MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Boetes ouders Islamitisch College Amsterdam

17 december 2011 | in Carriere | Reageer

Twee ouderparen die hun kinderen na sluiting van het Islamitisch College Amsterdam thuis hielden, zijn door de rechter beboet. Het Openbaar Ministerie (OM) had een proces aangespannen tegen de ouders die hun kinderen zelf wilden gaan lesgeven. Dat meldt de Volkskrant.

De rechter vindt, net als het OM, dat de ouders niet genoeg duidelijk maakten wat hun bezwaren waren tegen andere beschikbare scholen in de buurt. Ze zijn daarom veroordeeld tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat heeft de woordvoerster van wethouder Lodewijk Asscher (onderwijs, PvdA) gisteren gezegd, volgens de krant.

Na de sluiting besloten enkele ouders hun kinderen thuis les te geven. Van de 100 leerlingen is voor 95 kinderen inmiddels een andere school gevonden. Van de vijf ouderparen zijn nu twee beboet. De ouders van de overige drie kinderen moeten nog voor de rechter verschijnen, aldus een woordvoerster van de gemeente. Bron/ Lees verder:de Volkskrant.

Plaats je reactie