MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

20 Februari-beweging: minder steun na bijstelling eisen

20 december 2011 | in Marokko | 2 Reacties

De machtige islamistische politieke organisatie Al-Adl wal-Ihnsane (Gerechtigheid en Liefdadigheid) steunt niet langer de pro-democratiebeweging in Marokko. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. Het besluit is een stevige klap voor de beweging die eerder tienduizenden mensen op de been wist te krijgen. Dat meldt Nieuws.nl.

Al-Adl wal-Ihnsane zei niet langer een rol te willen spelen in de protesten die wekelijks plaatsvinden. De reden is volgens de organisatie dat de beweging is overgenomen door elementen die de eisen voor verandering willen bijstellen. Nu de islamisten niet langer de protesten steunen, neemt de slagkracht van de hervormingsbeweging af, schrijft de website.

Sommige leden van de religieuze groepering willen dat Marokko een republiek wordt, terwijl de 20 Februari-beweging wil dat de Marokkaanse koning een symbolische rol krijgt in een parlementaire monarchie. Bron/ Lees verder: Nieuws.nl.

Er zijn 2 reacties

 1. Rifeno
  22 december 2011 om 12:38 uur.

  Er vinden dagelijks protesten plaats in heel Marokko, waar tienduizenden mensen aan deelnemen. Dit artikel is naar mijn mening dan ook helemaal onjuist.

 2. Tazi
  22 december 2011 om 03:25 uur.

  @Rifeno

  Volgens mij begrijp je het bericht niet helemaal. Het bericht zegt niks over of er nog demonstraties zijn of niet. Het vertelt ons dat de motor die de 20februari beweging in beweging bracht(de groepering ël 3adl oua el i7san) uit de 20 februari beweging stapt. Dus dat de demonstranten nu alleen staan zonder sterke arm die ze hadden.( Deze beweging was gedeeltelijk ook organisator van de marsen en demonstraties en steunde ze financieel). Met de zeer grote aanhang van El 3adl. verliest 20 februari dus ook een enorme aanhang die ze hadden. Kortom, Het is denk ik gedaan met de 20 februari beweging

Plaats je reactie