MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko wil grotere citrusexport naar Rusland

23 december 2011 | in Economie | 1 Reactie

Rusland importeert jaarlijks meer dan 8,5 miljoen ton groente en fruit. Hiervan is minder dan 4% afkomstig uit Marokko. Hoewel de exportcijfers van Marokkaanse groente en fruit een groei laten zien, vertegenwoordigd de export momenteel slechts 3,6% van het marktaandeel. Citrus is met 92% van de totale exporthoeveelheid het belangrijkste product. De tomaten vertegenwoordigen 7% en het overige deel bestaat uit diverse groenten. Dat meldt de website AGF.nl.

Er zijn echter nieuwe perspectieven voor de Marokkaanse export naar Rusland. Onlangs is een Russische delegatie naar Marokko afgereisd om er het hele traject wat het Marokkaanse citrus en de primeurs afleggen te volgen en om met name te letten op de fytosanitaire controle, bericht de website.

Marokko beschikt over een controlesysteem, die is goedgekeurd door het FVO. Rusland heeft deze echter tot nu toe niet erkend en is daarom uitgenodigd het controlesysteem ter plaatse te komen bekijken. Volgens het nationale bureau voor de voedselveiligheid was de delegatie zichtbaar verrast door het niveau van het systeem. Het is echter nog afwachten op het definitieve publicatierapport van de Russische delegatie. Een positief rapport zou de export naar Rusland kunnen doen toenemen. Bron/ Lees verder: AGF.nl.

Er is 1 reactie

  1. azidan
    26 december 2011 om 07:48 uur.

    Een goede zaak zeer goed bezig Marokko ik verheug me bij dit nieuws

Plaats je reactie