MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko verbiedt Franse magazine

25 december 2011 | in Marokko | 1 Reactie

Marokko heeft een speciale uitgave van het Franse weekblad L’Express verboden. Dat meldt NU.nl. In het magazine wordt ingegaan op de Arabische beschaving en gebruiken de Fransen daarbij een afbeelding van de profeet Mohammed.

Het weekblad heeft de afbeelding van de profeet weliswaar voorzien van een sluier, maar volgens de Marokkaanse regering is ‘elke grafische weergave van de profeet Mohammed verboden’, schrijft NU.nl.

De hoofdredacteur van L’Express, Christophe Barbier, zei het verbod ‘onbegrijpelijk’ te vinden, omdat het tijdschrift juist het gelaat van de profeet Mohammed heeft bedekt met een sluier. L’Express verklaarde op de website ‘krachtig protest aan te tekenen tegen deze censuur’, NU.nl.

Er is 1 reactie

  1. Omar
    25 december 2011 om 08:32 uur.

    goed gedaan Marokko

Plaats je reactie