MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse kinderen vaker psychische problemen

29 december 2011 | in Maatschappij | 7 Reacties

Kinderen van Marokkaanse afkomst kampen vaker met psychoseachtige symptomen en gedragsproblemen dan hun Nederlandse leeftijdgenoten. Dat blijkt uit een onderzoek van het VUmc, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, meldt PSY.nl.

Uit onderzoek, van onder meer De Jutters uit Den Haag, was eerder al gebleken dat jongeren uit migrantengemeenschappen veel minder kans maken om een behandeling te krijgen in de jeugd-ggz. Toch hebben Marokkaanse jongeren vaker psychische problemen, zo blijkt uit het recente onderzoek Psychische problemen en stoornissen bij Marokkaans Nederlandse kinderen en jongeren, bericht de website.

In deze studie is in twee fases naar het vóórkomen van psychische problemen gekeken. Allereerst hebben 1563 kinderen (tussen de 9 en 16 jaar, onder wie 408 Marokkaanse kinderen, en hun leerkrachten vragenlijsten ingevuld. Zowel de docenten (vijf maal zoveel) als de Marokkaanse kinderen zelf (twee keer zo vaak) meldden aanzienlijk meer gedragsproblemen dan Nederlandse jongeren. Ook bleken ze een veel grotere risico te lopen op waanachtige ideeën. Bron/ Lees verder: PSY.nl.

Er zijn 7 reacties

 1. Aziz
  29 december 2011 om 04:54 uur.

  Het is triest maar het is niet verrassend dat sommige jonge jongens en meisjes hier vatbaar voor zijn. Een gemiddeld autochtoon is depressief en maanden overspannen thuis, na zijn eerste beste functioneringsgesprek op het werk waar hij/zij met onvoldoende wordt afgedankt. De Marokkaanse gemeenschap wordt dag in dag uit en inmiddels decennia’s lang zwart afgeschilderd in de media en door politici. De mensen die op deze politici stemmen maken onderdeel uit van de gemeenschap en dit kunnen dus zijn je buren, leraren, agenten, huisartsen, psychologen, ondernemers in de meeste branches en ga zo maar door. Al deze mensen nemen hun denkbeelden over allochtonen in het algemeen en Marokkanen in het bijzonder mee in hun gedrag. Wat denk je dat dit voor impact heeft op een jongen/meisje?
  En sterker nog, wat denk je dat dit voor impact heeft op Marokkaanse ondernemingen? We moeten dit voor de gein uitrekenen en presenteren.
  Steeds meer hoog opgeleide mensen uit de Marokkaanse en Turkse gemeenschap in regio Rijnmond kiezen er voor om te emigreren omdat Nederland in toenemende mate een respectloos landje wordt waarin de omgangsvormen verhard zijn, weinig perspectief biedt en belachelijk duur is.

  Voor de toekomst vrees ik dat dit alleen maar erger wordt. Ik denk dat steeds moslims zich moeten afvragen in hoeverre dit landje voldoet aan hun verwachtingen en wat ze bereid zijn in te leveren (v.b. principes, tijd, geld en energie, kinderen en de toekomst voor hun kinderen) om in dit land te blijven?

 2. blanke hollander
  03 januari 2012 om 07:19 uur.

  @ aziz
  waarom staat de marokkaanse gemeenschap toch zo vaak i n een slecht daglicht bij de gemiddelde autochtoon ? Hoe zou dat nu komen ?
  Waarom chinezen niet ,vietnamezen niet ,italianen niet, indo s niet molukkers
  niet belgen niet .waarom kampers wel,antillianen wel ? En weer doe je waar de gemiddelde
  marrokkaan zich schuldig aan maakt nl de schuld vooral niet bij zichzelf zoeken.Zou het komen omdat autochtonen kafirs zijn in de ogen van marokkanen ?En natuurlijk als je van jongs af aan aangeleerd wordt dat je niet gelovigen niet als vriend moet nemen (lees haten )met bewijzen (koran)Dat er maar 1 wet is die boven alle wetten uit gaat de wet van allah is.(lees niks aantrekken van nederlandse wetten)
  Dan kan ik me voorstellen dat je als marokkaans kind raar gaat doen en psychologische hulp nodig hebt.
  Neem van mij aan dat nederland echt wel tolerant is tov van alles en iedereen.
  Maar de jaren 70 mentaliteit ,ah ze snappen het niet, spreken de taal niet ,is hunm cultuur niet,ach ze hebben heimwe, ze kunnen er niets aan doen,we moeten ze accepteren,,we moeten ze helpen.Is gelukkig aan het verdwijnen en dat heeft volgens mij te maken met het intolerant zijn van mensen die de islam aanhangen de gemiddelde nederlander is zich hier steeds meer van bewust.
  Mensen die de ideologie islam aanhangen zeggen eigelijk ik moet en wil volgens de islam leven de islam is de enige waarheid al wordt er door een ander zwart op wit bewezen dat een hoop dingen in de koran niet sociaal zijn dan nog blijven geloven in allah mohammed en de koran.en dat is nu het hele probleem.

 3. mhamed
  04 januari 2012 om 10:52 uur.

  blanke hollander wat ben jij bekrompen en zwaar triest.
  jou manier van denken is netals een hond die de vlees van zijn eigen baas wil eten.
  islam geen ideologie maar religie das EEN.
  jaar 70 hadden jullie geen moer te zeggen want honger deed jullie verzwakken
  laat staan spreken.
  chinezen,doen alles behalve omgaan met jou soort waardoor het lijkt dat zij niks doen wordt wakker……
  molukkers hebben in de jaren 70 en 80 het hle land in de brand gestoken zelfs treinnen moeten gelden de dag als vandaag zijn genoeg ilegaal clubs in nederland met heel veel wapens wordt wakker…….

  antillianen en kampers zijn geen moslims maar zeker geen lievelingen wordt wakker……..
  en jou probleem is dat geen geen doel hebt en zekr geen geloof.

 4. peter = de naam
  05 januari 2012 om 09:03 uur.

  @mhamed. Toch weer eindig je met je opmerking “en zeker geen geloof” Dat geeft jouw intolerante houding aan. Je stelt; Ik als moslim ben beter want ik geloof. En tegelijk geef je daarmee aan dat je minachtend neerkijkt op de in jouw ogen ongelovige, in dit geval blanke hollander.

  Kijk maar eens bij onderstaande link die gaat over jouw zogenaamde religie van vrede.

  http://www.thereligionofpeace.com/Pages/ChristianAttacks.htm

  Ik vind de islam geen religie maar een ideologie. Net zoals het communisme en het Nationaal Socialisme zal de islam als ideologie en onder gaan. Reeds nu is de islam van binnen verrot en vermolmd. En zal derhalve geen stand houden.

 5. marokkaan
  05 januari 2012 om 11:32 uur.

  Mhamed tbarkellah wallah respect voor die woorden echt de juiste woorden voor die blanke nederlanders !

 6. mhamed
  06 januari 2012 om 10:52 uur.

  peter = de racist………

  je moet mij niet jou woorden in de mond liggen ik heb niks gezegd dat ongelovigen niet deugen……blijkbaar denk jij dat jij dat wel!! vandaar die argument!!!
  toch lees ik wat jij wel denkt over de islam wat overhgens wel neerkijkend overkomt niet waar!!

  iemand die de islam verrot en vermolmd vindt geeft toch wel aan hoe hatelijk en racischisch,en vooral intolerante u bent.

  een doel hebben in het leven is stervend als een moslim jij stervend als een rasict.

 7. NISA
  20 februari 2014 om 10:01 uur.

  @Peter,

  De islam zal helemaal niet onder gaan!! nooit zal dat gebeuren. Het onderwerp in de afgelopen jaren is de “islam” sinds 2011. De islam is alleen groter geworden na 11 september. Dankzij de attack op de islam door gemenigde zoals jou die tegen de islam zijn en de islam haten, en er geen benul bij hebben wat het geloof nou eigenlijk precies inhoudt, geeft idd al aan wat voor verdwaalde je bent en totaal geen verstand heb van de islam. Je praat poep over mijn geloof. Maar dankzij Allah en zijn macht is het geloof juist groter geworden. Hoeveel Amerikanen, Nederlanders belgen niet moslims zijn overgestapt naar de islam? zoek het op internet dan kan je het vinden.

  Men kan zeker verdedigen dat bepaalde vormen van de islam sterk geïdeologiseerd zijn. Men kan er ook op wijzen dat individuen de islam beleefd hebben als onderdrukkende ideologie. Dat is allemaal legitiem en ook van toepassing op het christendom en allerlei andere religies. Maar om daarmee te stellen dat ’de’ islam een ideologie ’is’, is de waarheid geweld aandoen!!!

  Datzelfde kan echter gezegd worden van de samenzweringstheorieën die in het Midden-Oosten de ronde doen. Een theorie over de zionistische wereldoverheersing kan in de ogen van velen in het Midden-Oosten prima verklaren waarom Israël politiek de ruimte krijgt.

  De politieke strategie van de PVV om de islam een “ideologie” te noemen is goed vergelijkbaar met de situatie in de Verenigde Staten, waar ultrarechtse media al tijden tamelijk vrij omgaan met feiten. Hier wordt het punt bereikt waar populisme omslaat in manipulatie.

  Waar het volgens mij hier om gaat is dat Wilders de islam GEEN religie wil noemen, maar in plaats daarvan een politieke ideologie. Dat is een truc om zo de vrijheid van godsdienst niet op de “islam” van toepassing te verklaren!!! dat is mijn mening erover. maar dat gaat nooit gebeuren door de kracht van de islam en de stroming moslims bij elkaar en die elke dag bekeren naar de islam inshallah!!

Plaats je reactie