MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko heeft een nieuwe regering

04 januari 2012 | in Marokko | Reageer

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft maandag in Rabat de leden van de nieuwe regering beëdigd. Premier is de gematigde islamist Abdelilah Benkirane, voorzitter van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD). Dat heeft een officiële bron bekendgemaakt, meldt Knack.be.

De PJD krijgt 12 van de dertig ministerposten. Onder meer de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Justitie komen uit hun rangen. De belangrijke post van Binnenlandse Zaken ontglipt hen dan weer: die gaat naar Mohand Laenser van de Mouvement populaire. Het ministerie van Defensie blijft onder de hoede van Abdellatif Loudiyi, een onafhankelijke. In de nieuwe regering zetelt slechts één vrouw: Bassima Hakkaoui (PJD) wordt minister van Solidariteit, de Vrouw, het Gezin en Sociale Ontwikkeling. De PJD had bij de verkiezingen van november vorig jaar 107 van de in totaal 395 parlementszetels gewonnen, 61 meer dan in 2007. Bron/ Lees verder: Knack.be.

Plaats je reactie