MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse pers uit kritiek op kabinet

05 januari 2012 | in Marokko | 7 Reacties

De Marokkaanse pers betreurt dat van de 31 nieuwe ministers die het land gaan leiden, er slechts één een vrouw is: Bassima Hakkaoui (Sociale Zaken en Vrouwenzaken). Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. Dinsdag presenteerde de gematigde islamist en nieuwe premier, Abdellah Benkirane, zijn ploeg.

De krant Akhbar al-Youm klaagt woensdag niet alleen dat maar één vrouw de helft van de bevolking in het kabinet vertegenwoordigt, maar ook dat zij met een klein ministerie is afgescheept. De Franstalige krant Le Matin opperde dat met deze regering „is toegegeven aan de verleidelijke vrouwenhaat.” Eén op de 31 is niet bepaald de balans die we al jaren nastreven, stelt Le Matin vast. Aldus het dagblad het Reformatorisch Dagblad.

Er zijn 7 reacties

 1. marokkaan
  05 januari 2012 om 10:55 uur.

  vrijheid hun moeten zich schamen marokko heeft al zoveel vrijheid dat het net europa lijkt bars hoeren discotheken, vrouw bekleden zoveel functies en belangrijkse ook wat zitten ze nu weer te zeiken. ze hebben een vrouw erin gezet dusja wat lullen ze over vrouwenhaat en de functie past ook bij haar sociale zaken en vrouwenzaken is toch goed mansallah. we hadden die vrouwelijke minister baddou die er niks van bakte geef deze partij een kans ze hebben goede bedoelingen. ik vind dat het de goede richting ingaat tbarkellah !

 2. Lafdel
  06 januari 2012 om 10:28 uur.

  Jezeus, Wat zijn je nederlandse zinnen goed marokkaan. Ik begrijp er echt helemaal niks van wat jij duidelijk wil maken.

  gr

 3. soussie vrai
  06 januari 2012 om 01:58 uur.

  LE matin

  ik begrijp marokkaan donders goed. Het geen wat mij verbaasd is, wat le matin een franse krant het recht geeft bepaalde dingen na te streven in marokko. Mensen die gasten van de pjd zullen nog veel groene sneeuw zien. want het merendeel van die kanker journalisten is seculier en houd van hoeren neuken nooit meer werken.

  Welke problemen hebben die vrouwen die in het vorige kabinet hebben gezeten op gelost. niks die ene bitch van een badou lacht ze per bervolkings groep uit. oprotten ik denk dat dit kabinet wel wat wil bereiken. ow laats ze abbas el fassi maar eerst gaan berekenen en berechten.

 4. andere marokkaan
  06 januari 2012 om 04:43 uur.

  Hee Marokkaan. Mag je zus ook in het Marokkaanse parlement? Dan zijn er in ieder geval twee vrouwen die macht kunnen uitoefenen!!

 5. karim
  06 januari 2012 om 07:18 uur.

  Lafdel ,klopt zijn nederlands is niet goed maar hij doet wel zijn best door te reageren op het artikel ,ik persoonlijk vind het zeer duidelijk dus marokaaan Bravo,lafdel niemand is perfect of ben jij soms mr perfect

 6. mhamed
  09 januari 2012 om 10:57 uur.

  .soussie vrai zeer mee eens,
  wij hebben toch wel geleerd van die fransen en de spanjaarden hoe zij met ons omgaan.eigen belang hoor

 7. Tarik
  16 april 2012 om 10:34 uur.

  Vria Le Matin is een marokkanse krant die in het frans scrijft

  maar 1 ding PJD is gewoon de beste marokko heeft PJD nodig niet ze een honden partij

Plaats je reactie