MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Benkirane wil economische groei van 5,5 procent

20 januari 2012 | in Economie | Reageer

De nieuwe regering van Marokko mikt de komende 4 jaar op een jaarlijkse economische groei van 5,5 procent. Ook wil de nieuwe premier Abdellah Benkirane de werkloosheid aanpakken en het begrotingstekort verlagen. Dat meldt Beursduivel.nl.

In 2011 groeide de Marokkaanse economie met 4,5 procent. De Marokkaanse regering wil de werkloosheid terugdringen van ruim 9 procent naar 8 procent in 2016. Bij personen onder de 34 jaar ligt de werkloosheid op ruim 30 procent. Verder moet het begrotingstekort worden teruggedrongen tot 3 procent. In 2011 kwam het tekort uit op 5,6 procent. De inflatie moet jaarlijks uitkomen op circa 2 procent, bericht de website.

Ook is Benkirane van plan een grootscheeps bouwprogramma te lanceren om het huizentekort in Marokko tegen te gaan. Het tekort moet worden gehalveerd van de huidige 840.000 tot 400.000 huizen. (Bron/ Lees verder: Beursduivel.nl)

Plaats je reactie