MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse zelfverbrander overleden‎

25 januari 2012 | in Marokko | 3 Reacties

Een Marokkaanse academicus die zich uit protest tegen de werkloosheid in zijn land voor het ministerie van Onderwijs in brand stak, is aan zijn verwondingen bezweken. Dat meldt het Belgische Knack.be De jongeman behoorde volgens het staatspersagentschap MAP tot een groep werkloze hooggeschoolden die voor een protestactie in een aanbouw van het ministerie in Rabat waren neergestreken.

De jongelui protesteerden dat ze geen baan in de openbare dienst hadden gekregen. Twee van hen staken zich de vorige weken in brand en werden naar een ziekenhuis in Casablanca gebracht. Een van hen, wiens lichaam voor meer dan 50 procent was verbrand, stierf dinsdag in de kliniek. Het leven van de andere werkloze is niet in gevaar. (Bron/ lees verder: Knack.be)

Er zijn 3 reacties

 1. Aziz
  25 januari 2012 om 10:00 uur.

  Ik begrijp niet waar deze trend nou ineens vandaan komt waaien. Dit is duidelijk een vorm van kudde gedrag. Je zou van hooggeschoolde personen toch juist verwachten dat zij hiermee zichzelf en hun families alleen maar nog meer problemen op de hals halen. Het lijkt wel alsof hun enige doel is dat ze te boek komen te staan op wikipedia of iets.

  En waar is het geloof in de Schepper gebleven? Het is uitdrukkelijk verboden in de Islam om zelfmoord te plegen. Allah is nog altijd de “Razak” en niet Mohammed 6, Rutte of Sarkozy. Als je echt wilt werken, dan vind je vast en zeker werk. En als het in Rabat niet te vinden is, dan verkas je maar naar een andere stad. Onze ouders zijn 2500 km van hun ouderlijke huis gaan werken maar blijkbaar hebben sommige daar al moeite om van Rabat naar Tanger of Nador te verhuizen. Ik zie jaar en jaar uit dat de gemotiveerde mensen en mensen die echt willen werken inmiddels een goede baantje hebben, een koophuis en een mooi autootje. De personen die alleen maar beren op de weg zien en pessimistisch en sceptisch zijn, teren nog altijd op de inkomens van hun hardwerkende ouders en zussen en zuipen zich elke avond klem en blowen zich suf.

  Maar Allah i Rahmo anyway en Allah i Hadi ou Jasaber de rest van de gemeenschap.

 2. Azidan
  25 januari 2012 om 12:09 uur.

  Het zou goed zijn als de politie en de betogers een brandblusser klaar zetten in geval

 3. samir
  28 januari 2012 om 06:06 uur.

  AZIDAN dat heeft echt geen zin , het is een fractie van 1 seconde.

Plaats je reactie