MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Controle op dumpen Marokkaanse vrouwen en kinderen

04 februari 2012 | in Overheid | Reageer

De gemeente Amsterdam gaat beter controleren of Marokkaanse kinderen na vakantie in dat land worden ’gedumpt’. Wethouder Lodewijk Asscher (onderwijs, PvdA) heeft leerplichtambtenaren gevraagd aanvullend onderzoek te doen als er signalen zijn van dergelijke misstanden. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Uit cijfers van de Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland bleek eind vorig jaar dat jaarlijks 80 vrouwen en meer dan 100 kinderen door hun echtgenoten worden achtergelaten na een verblijf in Marokko, meldt het dagblad.

Als leerplichtambtenaren vermoeden dat kinderen gedwongen zijn achtergelaten in Marokko, moeten ze contact opnemen met bijvoorbeeld de politie, of het bureau jeugdzorg. Maken ze zich zorgen om ’gedumpte moeders’ dan moeten ze migrantenorganisaties alarmeren. (Bron/ Lees verder: Reformatorisch Dagblad)

Plaats je reactie