MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Project SMN maakt homoseksualiteit bespreekbaar

06 februari 2012 | in Maatschappij | Reageer

De afgelopen drie jaar zijn er op initiatief van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) verschillende discussiebijeenkomsten en theaterstukken georganiseerd om binnen de Marokkaanse gemeenschap de dialoog over homoseksualiteit op te starten. Afgelopen maandag werd het project afgesloten met de presentatie van het rapport “Op zoek naar balans: Homo-emancipatie onder Marokkaanse Nederlanders”. SMN heeft verklaard te streven naar het uitbannen van de binnen de Marokkaanse gemeenschap aanwezige negativiteit jegens homoseksualiteit, schrijft Gay.nl.

Het in de Nederlandse samenleving gewortelde idee dat islam de acceptatie van homoseksualiteit in de weg staat vinden de organisaties die deel hebben genomen aan dit project ‘te gemakkelijk’. Ze wijzen op het feit dat religie in cultuur is ingebed, en dat die cultuur veel breder is, schrijft de website.

Het einde van het project betekent niet dat het onderwerp van homoseksualiteit nu terzijde wordt geschoven. SMN realiseert zich dat de georganiseerde gesprekken pas een begin zijn en heeft aangegeven verder te willen werken aan het terugdringen van de negatieve houding binnen de Marokkaanse gemeenschap jegens homoseksualiteit. (Bron/ Lees verder: Gay.nl)

Lees het bewuste rapport van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders met interessante verhalen van Marokkaanse homo’s in marokko: Het rapport (PDF).

Plaats je reactie