MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Vrouw moet vrijheid hebben boerka te dragen’

07 februari 2012 | in Maatschappij | Reageer

Vrouwen moeten zelf weten of ze een boerka dragen. Het is niet aan de regering om met een verbod de keuze voor gelaatsbedekkende kleding op voorhand uit te sluiten. Dat staat in het advies van de Raad van State over het boerkaverbod dat maandag openbaar is geworden, meldt NU.nl.

Het kabinet stuurde maandag het wetsvoorstel voor het verbod naar de Tweede Kamer.
Een van de redenen voor het verbod is dat boerka’s afbreuk doen aan de gelijkheid tussen man en vrouw. Maar volgens de Raad van State moet de vrouw zelf kunnen kiezen zich te bedekken, bericht NU.nl.

Het verbod zou ook noodzakelijk zijn omdat veel mensen het eng vinden op straat mensen tegen te komen die hun gezicht bedekken. Maar de Raad van State ziet in ”subjectieve onveiligheidsgevoelens” geen grond voor een algemeen verbod op gezichtsbedekkende kleding. (Bron/ Lees verder: NU.nl)

Plaats je reactie