MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hema binnenkort voor de rechter na ontslag moslima

06 maart 2012 | in Carriere | 2 Reacties

Winkelketen Hema zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden omdat het vorig jaar in hun vestiging in het Belgische plaatsje Genk een jonge moslima ontsloeg vanwege haar hoofddoek. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) heeft besloten om Hema uiteindelijk toch te dagvaarden voor de arbeidsrechtbank van Tongeren. Dat schrijft de website zita.be.

Bijna exact één jaar geleden werd de toen 20-jarige Joyce Van Op den Bosch uit Genk, die zich zes jaar geleden bekeerde tot de islam en zich sindsdien Lemia laat noemen, ontslagen door Hema omdat ze een hoofddoek droeg in de winkel. De keten zou negatieve reacties hebben gekregen van klanten.

Jozef De Witte, directeur van het CGKR, wil naar eigen zeggen “principiële duidelijkheid” en vraagt dat de rechter daarom prejudicieel advies inwint bij het Europees Hof van Justitie. Zo kan deze zaak later nog gebruikt worden bij eventuele ander rechtszaken tegen bedrijven. (Bron/ lees verder: zita.be)

Er zijn 2 reacties

 1. Nisa
  28 november 2013 om 11:51 uur.

  ontslagen worden om een hoofddoek. Belachelijk zeg die belgen kunnen er wel wat van discriminatie in Belgie is nog erger dan in Nederland. Wt heeft het geloof met het werk te maken. Duidelijk weer een racist die haar ontslagen heeft. Arme meid. Komt wel goed je gaat de strijd zeker winnen met Allah’s macht inshallah. En goed voor de moslims om Hema te boycotten en niks te kopen meer bij de Hema als er zo wordt omgegaan met mensen die een eigen keuze maken waar je als werkgever niks over te zeggen of te melden hebt. Je heb je te houden aan de rechten en plichten als HEMA en daar valt mijn inziens geen discriminatie op geloofsovertuiging bij. Als de rechter geen goede uitspraak doet, moet je in hoger beroep gaan. Ze moeten het maar accepteren en een keer leren dat moslims ook mensen zijn van vlees en bloed.

 2. Nisa
  28 november 2013 om 11:53 uur.

  Aan alle MOSLIMS

  BOYCOT HEMA want geen moslims accepteren op de werkvloer, is gelijk als HEMA boycotten en niks kopen bij de Hema.

Plaats je reactie