MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Volgens moeder Amina Filali was het geen zelfmoord

17 maart 2012 | in Marokko | Reageer

Het Marokkaanse meisje (16) dat met haar verkrachter was getrouwd, pleegde geen zelfmoord. Dat zeggen haar moeder en zus in een interview met de Wereldomroep. Amina Filali zou haar moeder hebben verteld dat ze werd vermoord.

‘Ze hebben me gedwongen om rattengif te eten, ze hebben me vermoord.’ Volgens moeder Zehra Belmuallem zei haar dochter dat toen zij stervende was. Amina’s zus Hamida el-Filali voegt daaraan toe dat haar moeder naar Amina ging nadat zij bericht had ontvangen dat het zestienjarige meisje op straat was ingestort. Dat meldt de Wereldomroep.

Amina’s moeder vertelt dat Amina destijds op weg van school naar huis werd ontvoerd. Haar verkrachter hield haar toen vijf dagen verborgen in een schuurtje. De moeder zegt vervolgens zelf te hebben aangedrongen op een huwelijk om de eer van Amina te redden. Toen de familie van de verkrachter daarmee niet direct instemde, stapten Amina en haar familie naar de rechter. In de rechtbank adviseerde de openbaar aanklager dader en slachtoffer te trouwen. (Bron/ Lees verder: Wereldomroep)

Plaats je reactie