MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Luchtvaartindustrie zet eerste stappen in Marokko

21 maart 2012 | in Marokko | Reageer

Nassima Boukhriss heeft nog nooit een voet in een vliegtuig gezet, maar zal al snel helpen bij de bedrading van enkele van de meest geavanceerde straalvliegtuigen ter wereld.

De 22-jarige student neemt deel aan een van de meest ambitieuze economische ontwikkeling van Noord-Afrika: het starten van een lucht- en ruimtevaart industrie.

In heel Marokko hebben miljoenen mensen geen werk, basisonderwijs en zelfs geen stromend water. Productie blijft een klein deel van de economie in vergelijking met de landbouw en het toerisme. Laaggeschoold textielwerk is een van de grootste sectoren.

Toch hebben in de afgelopen tien jaar de Amerikaanse Boeing Co, het Franse Safran SA en andere toonaangevende luchtvaartbedrijven steeds meer geavanceerde fabrieken gebouwd in dit koninkrijk.

Terwijl de buurlanden in de ban waren van de Arabische revoluties, hebben lucht- en ruimtevaart reuzen zoals United Technologies Corp en Bombardier Inc meer dan $ 200 miljoen in nieuwe Marokkaanse fabrieken geïnvesteerd.

Om ervoor te zorgen dat ze genoeg gekwalificeerd personeel vinden, heeft de overheid samen met de bedrijven in mei de Marokkaanse Aerospace Institute of IMA gebouwd.

Het resultaat is dat in de luchtvaartsector nu bijna 10.000 Marokkanen werken die verdienen ongeveer 15% meer dan het gemiddelde maandloon van het land van ongeveer 320 dollar.

Marokkaanse ambtenaren zijn ervan overtuigd dat door de ontwikkelingen in geavanceerde productieprocessen, zoals lucht-en ruimtevaart en elektronica, het land meer basisindustrieën kan aantrekken. Want als je in de ruimtevaart slaagt, dan zul je geheid in andere sectoren slagen, klinkt het.

Bron: The Wall Street Journal: Morocco’s Aviation Industry Takes Off

Plaats je reactie