MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse rapper aangehouden voor anti-politie lied

02 april 2012 | in Marokko | Reageer

Een jonge Marokkaanse rapper, die zich ontpopt heeft als een van de meest uitgesproken critici van de Marokkaanse monarchie, is vrijdag in Casablanca gearresteerd door politie in burger voor een liedje gepost op Youtube waarin hij openbare instanties zou hebben beledigd. Zijn aanhangers zien dit als een nieuwe poging van de regering om uitgesproken critici van de monarchie de mond te snoeren.

De rechtbank in Casablanca schorst de berechting van Mouad Belrhouat, bekend als El-Haqed, tot 4 april en weigerde hem op borgtoch vrij te laten.

Het is minder dan drie maanden geleden dat El-Haqed werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden voor een vechtpartij met een monarchist. Hij werd toen echter meteen vrijgelaten omdat hij zo lang in hechtenis heeft gezeten in afwachting van zijn proces.

Zijn advocaat meldt dat El-Haqed gearresteerd is door politieagenten in burger en zonder een arrestatiebevel.

De door de staat gerunde nieuwsagentschap MAP meldde dat hij werd gearresteerd voor “het zingen van een lasterlijk lied over een ​​openbare autoriteit” en voor het plaatsen van foto’s die “schadelijk zijn voor ambtenaren”.

Lees hier verder het gehele artikel: Outspoken Morocco rapper charged over “insulting” song (Engels)

Zie hier een nieuws-item erover door de AFP:

Plaats je reactie