MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse rapper blijft vastzitten (video)

05 april 2012 | in Marokko | 3 Reacties

De Marokkaanse rapper Lhaqed is aangeklaagd voor het beledigen van de autoriteiten in een van zijn songteksten. Hij is woensdagmiddag in Casablanca voor de rechtbank voorgeleid. Lhaqed, ‘de razende van woede’, is de artiestennaam van Mouad Belghouat, een 24-jarige arbeider uit een volkswijk van Casablanca. Zo schrijft de NOS op de eigen website.

Lhaqed is actief in de protestbeweging 20 februari die democratische hervormingen eist. Er waren veel 20 februari-activisten naar de rechtbank gekomen om steun te betuigen aan de artiest. De rechter besloot dat de vrijdag opgepakte Llaqed vast blijft zitten, op zijn minst tot de volgende zitting op 16 april. Zo meldt de NOS.

De veiligheidsdienst zou Lhaqed hebben aangeklaagd vanwege een rap die onder meer over de corrupte praktijken van politieagenten gaat. Ook zingt Moad dat hij hoopt dat Marokko eens een vrij land zal zijn.

Zie de gewraakte rap:

Er zijn 3 reacties

 1. mouloudia oujdia
  08 april 2012 om 02:13 uur.

  Wat is een vrij land? is het dat je elkaar moet kunnen beledigen, alles naar elkaar kunnen verwensen?
  Kijk naar Nederland, hier wordt het er ook niet beter op. iedereen is maar naar elkaar aan het wijzen, en beledigingen heen en weer,
  Nee ik leef liever in een gemeenschap waar men eerst dient naar te denken voor dat ze wat uit gooien, dat heet respect.

 2. Azidan
  10 april 2012 om 09:14 uur.

  Jajajaja Naf geen brabbel verkopen

  Naf = Mouloudia AL Oujdia

  hahaha BUSTED !!!!!!!!!!!!!

 3. mhamed
  11 april 2012 om 10:17 uur.

  indd die twee zijn het ergste hier op de chat…….haatzaaien telkens .en nu heeft ze over respect hahahah hoe dom moet je zijn om dit te typen….triets geval

Plaats je reactie