MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Garnalenpelsters protesteren tegen slechte omstandigheden

18 april 2012 | in Carriere | Reageer

Marokkaanse garnalenpelsters in Tanger leggen dinsdag en woensdag minstens een uur neer om te protesteren tegen slechte werkomstandigheden. De vrouwen klagen erover dat hun werkgever geen of te weinig sociale premies afdraagt en met contracten sjoemelt. Dat meldt dagblad De Telegraaf.

Hoewel Marokko een werkweek van 44 uur kent, moeten de vrouwen vaak 13 uur per dag werken om een redelijk dagloon bij elkaar te verdienen. Ook is er geen vervoer voor het personeel, terwijl ze ’s nachts naar hun werk gaan.

Veel Nederlandse vishandelaars laten garnalen die ze in Nederland vangen naar Marokko vervoeren om ze daar te laten pellen. Volgens een woordvoerder van de Marokkaanse vakbond UMT leeft geen enkel garnalenpelbedrijf de regels na. (Bron/ Lees verder: De Telegraaf)

Plaats je reactie