MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Droogte bedreigt landbouwsector Marokko

21 april 2012 | in Marokko | Reageer

De Marokkaanse vereniging voor landbouw en landelijke ontwikkeling, Comader, maakt zich zorgen over het huidige neerslagniveau in Marokko. Momenteel loopt de neerslaghoeveelheid drie maanden achter. Het watergebrek, gecombineerd met een voor deze tijd van het jaar ongebruikelijke koudegolf, bedreigen de productie van een reeks landbouwproducten. Dat meldt AGF.nl.

Met name de aardappelteelt wordt bedreigd. In Marokko is de gehele teelt voor een groot deel afhankelijk van bewateringssystemen. Momenteel heeft elke inwoner van Marokko slechts 900 m³ water ter beschikking. Normaal gesproken is dit 2.500 m³. (Bron/ Lees verder: AGF.nl)

Plaats je reactie