MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Italiaanse politie pakt terreurverdachte op

24 april 2012 | in Maatschappij | Reageer

Op het Italiaanse eiland Sardinië is maandag een Italiaan gearresteerd die in verband wordt gebracht met een extremistisch islamitisch netwerk. Dat heeft de Italiaanse politie gezegd. De 28-jarige verdachte wordt ervan beschuldigd informatie op het internet verstrekt te hebben om bommen te maken. Dat meldt MetroNieuws.

Volgens berichten in Italiaanse media stond de man, een tot de islam bekeerde fabrieksarbeider, op het punt naar Marokko te vertrekken samen met zijn Marokkaanse verloofde toen hij in het stadje Pesaro werd aangehouden.

De arrestatie vloeide voort uit de aanhouding in maart in Brescia van een Marokkaan die een aanslag op een synagoog in Milaan zou hebben beraamd. De politie zou nog op zoek zijn naar diverse andere verdachten, onder wie een Italiaanse hoogleraar die door Al-Qaida geïnspireerde teksten zou hebben vertaald. (Bron/ lees verder: MetroNieuws)

Plaats je reactie